Site icon Editia de Dimineata

Majoritatea copiilor obezi vor deveni adulți obezi, însă școlile pot schimba acest lucru

sursa: elytis-hospital.ro

Obezitatea este o problemă majoră cu consecințe grave asupra sănătății și cu impact social și economic. Datele OCDE aferente anului 2019 arată că mai mult de jumătate dintre polonezii adulți sunt supraponderali sau obezi, scrie Gazeta Wyborcza, din Polonia, preluată de Science+.

Epidemia de greutate excesivă și obezitate afectează în mod special copiii și adolescenții: 10% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani sunt supraponderali sau obezi, iar 18% sunt expuși riscului de a lua în exces în greutate.

Problema afectează, de asemenea, aproape 30% dintre copiii de opt ani și aproximativ 20% dintre copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 10-16 ani.

„Părinții reprezintă primul model esențial, însă profesorii sunt al doilea. La școală copiii își pot consolida cunoștințele dobândite acasă, dar pot să și dobândească noi deprinderi. Prin urmare, școala reprezintă un element foarte important în educația nutrițională. Este important să îți schimbi perspectiva asupra modului în care percepi școala. Nu este doar un loc în care învățăm istorie, biologie și matematică, aici ne pregătim și pentru viață”, a comentat dr. Michał Brzeziński de la Departamentul și Clinica de Pediatrie, Gastroenterologie, Alergologie și Nutriția Copiilor al Universității medicale din Gdańsk.

Exit mobile version