Site icon Editia de Dimineata

“Mama lui Harry Potter”, un nou roman

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea seriei literare „Harry Potter”, va lansa în librării un nou roman, pe 12 octombrie.

Volumul se va adresa tot tinerilor cititori, iar lansarea va fi una grandioasă. Va avea loc (deocamdată) cu traducerea volumului în peste 20 de limbi.

Titlul din limba engleză al noului roman scris de celebra autoare britanică este „The Christmas Pig”, ceea ce s-ar traduce prin „Porcul de Crăciun”.

Jake este un băieţel foarte ataşat de porcul lui din pluş, alături de care împarte dintotdeauna atât momentele bune, cât şi cele rele. Până la acel Ajun de Crăciun, când se produce catastrofa: porcul din pluş a fost pierdut„, au precizat într-un comunicat reprezentanţii editurii Gallimard.

Scriitoarea J.K. Rowling, în vârstă de 55 de ani, este autoarea seriei literare „Harry Potter”, apărută în şapte volume publicate între anii 1997 şi 2007, care s-au vândut în peste 500 de milioane de copii pe plan mondial.

De atunci, scriitoarea britanică s-a orientat spre alte genuri de cărţi şi a scris mai multe romane care se adresează cititorilor adulţi, dar a revenit în 2020 la literatura pentru copii şi adolescenţi cu basmul „Ickabog”.

Romanul „The Christmas Pig” vizează publicul alcătuit din cititori cu vârste de peste opt ani, precizează reprezentanţii Gallimard Jeunesse.

Volumul va fi publicat în aceeaşi zi în toate limbile importante de circulaţie europeană, precum şi în chineză, ebraică, japoneză, thailandeză şi turcă, scrie site-ul oficial al autoarei.

Exit mobile version