Site icon Editia de Dimineata

Marcel Iureș, Florin Piersic Jr. și Pavel Bartoș la Bacău Fest Monodrame 2023

Spectatorii sunt așteptați să se bucure, alături de invitați – directori de teatre, critici de teatru, presa de specialitate, de numeroase spectacole de teatru, atât în concurs, cât și invitate.

Conform paginii de Facebook a Teatrului  Municipal Bacovia, anul acesta vor fi pe scena teatrului băcăuan:

  • Florin Piersic Jr., Marius Bodochi, în spectacolul „Tzuki și Tati” de la Teatrul Dramaturgilor Români (5 mai, ora 19.00)
  • Teatrul Toma Caragiu Ploiești, cu spectacolul „Ciao, Bella” (7 mai, ora 19.00)
  • Marcel Iureș și Ruxandra Maniu, în spectacolul „Moș Nichifor”, Teatrul Act (8 mai, ora 19.00)
  • Pavel Bartoș, în spectacolul „One Man aproape Show” (9 mai, ora 19.00)

În încheierea festivalului, Teatrul Municipal „Bacovia” va prezenta spectacolul „Uzina Artiștilor”, cea mai recentă premieră a stagiunii. Totodată, vom oferi spectacolul „Limite” al Centrului Replika, cadrelor didactice băcăuane.

„Intrarea la spectacolele din concurs, nu mai puțin de 11, este liberă, în baza unei rezervări prealabile făcute pe site-ul teatrului, la secțiunea Bilete Online. Ne bucurăm că spectacolele invitate sunt sold-out, ceea ce înseamnă că vom avea săli pline în fiecare seară”, au transmis reprezentanții Teatrului Bacovia.

Pe lângă reprezentații, programul include trei spectacole lectură ale textelor finaliste ale Concursului de Dramaturgie Monodramă (în zilele de 6 și 7 mai, cu intrare liberă) și două conferințe: „Metode și mecanisme de construcție a rolului” și „Rolul teatrelor în dezvoltarea culturală a comunităților locale”, tot gratuite.

Toate evenimentele din acest an vor avea loc în sălile teatrului. Programul este publicat pe site-ul teatrului și pe toate rețelele de socializare.

Juriul acestei ediții de concurs este format din criticul de teatru Maria Zărnescu, regizorul Sânziana Stoican și actorul George Ivașcu, decanul Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București.

Câștigătorul va primi Trofeul Bacău Fest Monodrame 2023 și premiul în valoare de 3.000 de euro.

Juriul Concursului de Dramaturgie – Monodramă este alcătuit din Monica Andronescu, critic de teatru, redactor şef al revistei Artitudini, Claudiu Groza, critic de teatru şi Andrei Huțuleac, actor și regizor.

Premiul pentru Concursul de Dramaturgie – Monodramă „Valentin Nicolau” este în valoare de 1.500 de euro.

Alături de noi în organizarea manifestărilor sunt Municipiul Bacău, Consiliul Local Bacău și Asociația Tangent. Sponsorii evenimentului sunt: Dedeman, Fiald, Barrier, Casa de Vinuri Cotnari, Simba Invest, Agricola, Asociația Agricola și Hamlet

Exit mobile version