Site icon Editia de Dimineata

Marea Britanie, dar unde? Șapte orașe sunt pe lista scurtă pentru a găzdui Eurovision 2023

Lista scurtă a orașelor din Marea Britanie care ar putea găzdui concursul Eurovision de anul viitor a fost dezvăluită, cu șapte locuri diferite în cursă.

Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle și Sheffield vor concura pentru organizarea evenimentului din luna mai, scrie BBC.

Douăzeci de orașe și-au exprimat interesul, a precizat BBC, iar printre cele care nu au fost incluse pe lista scurtă se numără Londra și Belfast.

Marea Britanie a fost aleasă să găzduiască concursul după ce organizatorii au decis că acesta nu poate fi organizat de Ucraina, câștigătoarea din 2022.

Cântăreața britanică Sam Ryder a terminat pe locul al doilea la concursul din acest an, desfășurat la Torino, în Italia.

Decizia de a-l muta din Ucraina din cauza războiului în curs de desfășurare a dus la un proces de selecție extrem de disputat între orașele britanice care vor să atragă mii de vizitatori și atenția a aproximativ 160 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

BBC a precizat că lista scurtă de șapte candidați s-a bazat pe capacitatea orașelor de a demonstra că au „capacitatea, priceperea și experiența necesare pentru a găzdui un eveniment de această amploare și complexitate”.

Criterii

Orașul câștigător va fi ales de BBC și de organizatorii Eurovision și va fi anunțat în toamnă.

Se fac pariuri!

Glasgow și Birmingham au fost desemnate drept favoritele caselor de pariuri, în timp ce Glasgow și Manchester s-au dovedit a fi cele mai populare în sondajele de pe site-urile fanilor Eurovision.

Organizatorii Eurovision spun că locul de desfășurare ar trebui să poată găzdui aproximativ 10.000 de spectatori, să fie ușor accesibil de la un aeroport internațional și să aibă suficiente locuri de cazare pentru cel puțin 2.000 de delegați, jurnaliști și spectatori.

 

Exit mobile version