Site icon Editia de Dimineata

Marea Britanie este în „pragul canibalismului”. Englezii “se pregătesc să-și mănânce vecinii”. File din propaganda rusă

Marea Britanie este în pragul „canibalismului” iar britanicii „se pregătesc de foamete” ca urmare a crizei costului vieții pe care o traversează țara ca urmare a sprijinului pe care Marea Britanie îl acordă Ucrainei. Este ceea ce spune în esență, mai nou, propaganda rusă.

Este imaginea zugrăvită de televiziunea rusă Țargrad TV, un canal de televiziune deținut de omul de afaceri Konstantin Malofeev, susținător al lui Putin.

Articolul propagandistic publicat pe site-ul televiziunii înfățișează Rusia și Belarus ca fiind „cei mai mari furnizori de alimente și îngrășăminte” din lume. Și este ilustrat cu imaginea a doi oameni ai cavernelor în picioare lângă steagul Uniunii și titra „Frig, foame, canibalism: Londra a căzut în propria groapă ucraineană”, scrie Express.

Marea Britanie este în „pragul canibalismului”. Ce mai spune articolul?

„În timp ce politicienii fac jocul crizei ucrainene, propria lor populație se pregătește de foamete”.

„Europa asistă la o explozie a prețurilor, iar politicienii vorbesc despre amenințarea unei foamete în masă.”

„În unele orașe din Marea Britanie, este introdusă starea de urgență din cauza penuriei de alimente”.

De unde s-a inspirat materialul?

Delirium tremens, dar să vedem de unde. Ei bine, vă amintiți de prezentatorul și omul de televiziune Jeremy Clarkson? Cel care a făcut din emisiunea Top Gear un program atât de popular?

Ei bine, reportajul citează un articol scris de prezentatorul britanic Jeremy Clarkson pentru Sunday Times. În care acesta a afirmat în glumă că, în contextul actualei crize de penurie alimentară, oamenii „își vor mânca vecinii”.

Folosind editorialul Sunday Times ca sursă, canalul pro-Putin a precizat: „Nu este vorba de o declarație de presă. Jurnaliștii încep să spună lucruri teribile cu voce tare, amintiți-le de riscul de canibalism”.

Ce a mai scris Clarkson în editorial?

Clarkson a scris: „Politicienii spun că „monitorizează situația”, ceea ce înseamnă că nu fac absolut nimic. Dar într-o zi vor trebui să o facă, pentru că, deși oamenii pot trăi fără căldură sau îmbrăcăminte sau chiar fără sex, nu pot trăi fără mâncare. Foamea îi face pe oameni să își mănânce vecinii.”

„Sigur, războiul din Ucraina ar putea avea ca rezultat faptul că el va câștiga doar o mică bucată de pământ în estul țării. Dar dincolo de asta, ar putea foarte bine destabiliza Europa timp de ani de zile”.

Exit mobile version