Site icon Editia de Dimineata

Marea Britanie: Scumpiri semnificative ale facturilor la energie: anual, cu 54% mai mult pentru căldură şi curent

Cetăţenii britanici se confruntă de azi cu scumpiri semnificative ale facturilor la energie. Potrivit BBC, o gospodărie obişnuită va plăti anual cu 54% mai mult pentru căldură şi curent, adică 700 de lire în plus decât până acum.

Bugetele familiilor din Marea Britanie sunt deja afectate de creșterea prețurilor la alimente și a cheltuielilor de întreținere, iar analiștii și firmele de consultanță cred că răul cel mare de abia urmează.

Dacă previziunile lor se adeveresc, factura medie la energie pentru iarna viitoare va fi de două ori mai mare decât cea din iarna care s-a încheiat.

Pe de altă parte, guvernul Statelor Unite recurge la cea mai mare cantitate de petrol din rezerva strategică de până acum, pentru a diminua criza internațională a țițeiului și pentru a reduce prețul benzinei, care i-a inflamat pe americani în perspectiva alegerilor din toamnă.

Președintele Joe Biden a dispus ca un milion de barili să fie injectați pe piață zilnic în următoarele șase luni, dar analiștii cred că este puțin probabil ca măsura să poată rezolva criza petrolului, deși cotațiile la bursă au scăzut la scurt timp după anunț.

Liderul americană a precizat că folosirea rezervelor este doar o punte până la sfârșitul anului, când se așteaptă o creștere a producției interne de petrol.

Sursa foto: pixabay.com
Exit mobile version