Site icon Editia de Dimineata

Margaret Atwood va publica o colecție de povestiri „extrem de personală”

Margaret Atwood, scriitoarea canadiană cîștigătoare a Booker Prize, celebră pentru zeci de volume printre care și “Povestea servitoarei”, a anunțat că va scoate pe piață o colecție de povestiri scurte.

Noua colecție de povestiri de Margaret Atwood, pe care editorul a descris-o ca fiind extrem de personală, va fi publicată la începutul anului viitor, marcând prima sa revenire la ficțiune de la The Testaments (2019), scrie The Guardian.

“Old Babes in the Wood” va conține 15 povestiri, unele publicate pentru prima dată . Povestea din titlu a fost publicată anterior în New Yorker și este despre două surori în vârstă la o cabană de familie lângă un lac.

Două prietene

Editorul a declarat că povestirile „explorează întreaga urzeală și țesătură a experienței, de la două prietene cele mai bune care nu sunt de acord cu privire la trecutul lor comun la modul corect de a opri pe cineva să se înece; de la o fiică care stabilește dacă mama ei este într-adevăr o vrăjitoare la ce să facă cu relicve moștenite, cum ar fi săbiile de paradă din al doilea război mondial”.

Editorul a continuat spunând: „Ele prezintă pisici iubite, un melc confuz, Martha Gellhorn, George Orwell, filozoful-astronom-matematician Hypatia din Alexandria, o cabală de femei academice în vârstă și un extraterestru însărcinat să redea poveștile oamenilor.”

Firul care însoțește întreaga carte este o „secvență” de povești despre un cuplu căsătorit în timp ce călătoresc împreună și despre momentele care alcătuiesc o viață lungă de dragoste.

Ultima incursiune a lui Atwood în ficțiune a fost “The Testaments”, care a câștigat premiul Booker. Este o continuare a romanului său din 1985, “The Handmaid’s Tale/Povestea servitoarei”, care a fost adaptat în serialul de televiziune premiat.

Old Babes in the Wood va fi publicat pe 7 martie 2023.

Exit mobile version