Site icon Editia de Dimineata

Maroon 5, cea mai populară trupă americană din secolul XXI

sursa: billboard.com

Dacă anii ’60 și ’70 au aparținut trupelor The Beatles și The Rolling Stones, primele decenii ale anilor 2000 aparțin trupei americane Maroon 5.

Pe data de 3 noiembrie, Maroon 5 a lansat cel de-al șaselea album, Red Pill Blues. La doar o săptamână după lansarea lui, albumul ajungea pe locul 2 în clasamentul Billboard din Statele Unite.

Trupe cu cele mai importante două albume din secolul XXI

Din 2000, Maroon 5 a avut 13 melodii în Top 10 ale clasamentului Billboard – de două ori mai multe decât orice altă trupă. Cel mai recent single „What Lovers Do”, o piesă pop-funk compusă în colaborare cu cântăreața SZA, se află în prezent pe locul 9 în acest clasament, conform theatlas.com.

sursa: billboard.com

„Nu cred că oamenii au înțeles că am scris propriile noastre cântece” – a declarat chitaristul James Valentine în urma unui interviu din 2014 cu BBC, potrivit qz.com. Totuși, în ultimele două albume Maroon 5 a colaborat cu compozitori profesioniști, precum Max Martin și Jhon Ryan.

Maroon 5 este una din trupele care s-a bucurat de un mare succes în ultimele două decenii și nu pare să se schimbe asta prea curând.

[Sursă imagine: twitter.com]

 

Exit mobile version