Site icon Editia de Dimineata

Martin Scorsese i-a promis Papei un nou film despre Iisus

Martin Scorsese se află într-un turneu post-Cannes în Italia, unde, în weekend, s-a întâlnit cu Papa Francisc. El a anunțat că va face un film despre Iisus.

„Am răspuns la apelul Papei către artiști în singurul mod pe care îl știu: imaginând și scriind un scenariu pentru un film despre Iisus”, a anunțat Scorsese, în timpul unei conferințe la Roma, la Vatican, potrivit mai multor rapoarte. „Și sunt pe punctul de a începe să-l realizez”, a adăugat regizorul, sugerând că acesta ar putea fi următorul său film.

Câteva indicii despre noul film

La Roma, Scorsese a participat la conferința „Estetica globală a imaginației catolice”, organizată de publicația La Civiltà Cattolica și de Universitatea Georgetown.

Antonio Spadaro, editorul periodicului religios, a declarat pe site-ul publicației că, în timpul conversației lor de la conferință, Scorsese a alternat între referiri la filmele sale și anecdote personale.

Scorsese a citat în timpul conversației admirația sa pentru filmul „Evanghelia după Sfântul Matei”, de Pier Paolo Pasolini. Scorsese a vorbit, de asemenea, despre semnificația propriei sale epopei controversate din 1988, „The Last Temptation of Christ”, și despre „pasul ulterior în cercetarea sa asupra figurii lui Iisus” reprezentat de drama de mai mică anvergură din 2016, „Silence”, despre persecuția creștinilor iezuiți în Japonia secolului al XVII-lea, scrie Variety.

Foto: Antonio Spadaro/Twitter

Exit mobile version