Site icon Editia de Dimineata

Mașina „Mu*e PSD”, vizată de FAKE NEWS. Ambasada Suediei în România infirmă zvonurile

Sursa: evz.ro

Mașina cu numere de Suedia „Mu*e PSD” a devenit virală după ce a format controverse pe motive politice.

Toată povestea a început atunci când, Răzvan, bucureșteanul care conduce Audi-ul cu numerele menționate mai sus a ales sa plătească 650 de euro doar pentru a obține numărul de înmatriculare cu această conotație. Acesta și-a achitat taxa de parcare pe un loc în fata primăriei Craiova, după care a așteptat ca trecătorii sa își facă poze cu mașina sa.

Se pare că atât oamenilor din PSD, cât și simpatizanților nu le-a picat bine acest număr absolut legat, încercând să mascheze cât mai bine acest lucru prin diverse metode cum ar fi FAKE NEWS-URILE.

Astfel, în nenumărate articole, persoane în funcții publice din PSD, cum ar fi Lia Olguța Vasilescu, au demarat o campanie de împrăștiere a unor știri false, în care sunt expuse doar informațiile care favorizează partea roșie.

Sursa: facebook.com

În aceste știri se relatează faptul că șoferul ar avea numere ilegale, care i-au fost confiscate și de asemenea, se amintește și de un dosar penal pe numele acestuia. Adevărul de fapt, este cu totul altul și a fost confirmat de o postare publică pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Suediei în România.

Așadar Ambasada Suediei la București a explicat că:

„În acest week-end, unele site-uri din România au raportat că plăcuţele de înmatriculare suedeze personalizate nu pot fi folosite în afara graniţelor Suediei. Afirmațiile au fost făcute referindu-se la o mașină înregistrată suedeză cu plăci de mașină personalizate care au primit multă atenție mass-media în ultimele săptămâni. Articolele s-au răspândit în mass-media socială și prin mai multe site-uri media care nu au reușit să verifice informațiile sau veridicitatea acestora. Unele dintre site-urile web au șters mai târziu sau au actualizat articolele. Ambasada Suediei din România ar dori să clarifice că plăcuţele de înmatriculare personalizate emise de agenţia suedeză de transport sunt valabile pentru a călători în Uniunea Europeană. Plăcile de înmatriculare personalizate ar trebui să fie întotdeauna însoțite de documentele oficiale atât pentru plăcile originale, cât și pentru cele personalizate.Pentru mai multe informații despre agenția suedeză de transport: https://transportstyrelsen.se/en/About-us/”.

Exit mobile version