Site icon Editia de Dimineata

Măștile de protecție ar putea fi folosite și în casă. Copiii care merg la școală pot transmite coronavirusul bunicilor

Începerea noului an școlar ar putea fi un motor de propagare al coronavirusului, în rândul bunicilor, motiv pentru care măștile de protecție ar putea fi folosite chiar și în casă, menționează profesorul Alexandru Rafila, pentru Digi24. 

Profesorul este convins că începerea școlilor va crește numărul de infectări cu coronavirus. Acesta a subliniat faptul că fiecare țară s-a confruntat până acum cu această problemă, însă în România creșterea numărului de cazuri va fi mult mai îngrijorătoare, în contextul în care raportările zilnice din această perioadă anunță peste o mie de noi cazuri zilnice. Astfel, Alexandru Rafila a menționat că dacă până la momentul începerii școlilor nu va exista o scădere a numărului de infectări, o astfel de măsură ar putea opri răspândirea virusului.

Pentru că principalii expuși sunt bătrânii, profesorul este de părere că ar trebui regândită interacțiunea dintre bunici și copii, odată cu reînceperea școlilor. Bineînțeles că acest lurcu poate fi realizat individual, la nivelul fiecărei familii, printr-un set de regului proprii.

Profesorul a dat spre exemplu purtarea măștii de protecție sau păstrarea unei distanțe rezonabile atunci când cei mici interacționează cu buncii lor.

„Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască. Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a arătat profesorul Alexandru Rafila.

Sursă Foto: playtech.ro.

Exit mobile version