Site icon Editia de Dimineata

Măsuri de relaxare a unor restricții care intră în vigoare de la 1 iunie în România

Guvernul a stabilit noile măsuri de relaxare a unor restricții, care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Se reiau spectacolele, concertele, competițiile sportive în spații închise și poate fi depășită limita de participanți impusă dacă toate persoanele sunt vaccinate anti-COVID.

Se redeschid cluburile și discotecile, până la miezul nopții, la fel locurile de joacă și piscinele închise. De asemenea, nu va mai fi obligatorie purtarea măștii la birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate, iar în aceeași încăpere nu sunt mai mult de 5 oameni.

Concertele și orice tip de spectacole vor putea fi organizate, de la 1 iunie, cu până la 1.000 de participanți, dacă aceștia sunt vaccinați anti-COVID, au test PCR negativ sau au trecut prin boală.

Limita de persoane se elimină dacă toți participanții sunt vaccinați cu ambele doze. Condițiile sunt similare și în cazul competițiilor sportive.

De asemenea, vor fi noi condiţii pentru evenimentele private – nunți, botezuri -, creşte gradul de ocupare în hotelurile de pe litoral, scrie hotnews.ro.

Noile măsuri au fost decise de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate joi seară de guvern.

Textul integral al deciziei CNSU:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version