Site icon Editia de Dimineata

Ooops. McDonald’s închide toate restaurantele din Rusia. Deocamdată doar “temporar”

Lanțul de restaurante McDonald’s a anunțat marți printr-un comunicat că închide temporar toate restaurantele din Rusia. Este evident invocat războiul pornit în Ucraina de Rusia.

Corporația americană a mai anunțat că va continua să plătească salariile celor 62.000 de angajați din Rusia, dar și ale salariaților din Ucraina ale căror restaurante s-au închis din cauza războiului. McDonald’s nu a spus însă pentru cât timp va închide restaurantele.

Fragmente din comunicatul McDonald’s

Conflictul din Ucraina și criza umanitară din Europa au cauzat suferințe de nespus oamenilor nevinovați. Ne alăturăm lumii pentru a condamna agresiunea și violența și ne rugăm pentru pace.

Prioritatea noastră numărul unu de la începutul acestei crize a fost – și va rămâne – oamenii noștri.

(…) Continuăm să plătim salariile întregi pentru angajații noștri ucraineni și am donat 5 milioane de dolari Fondului nostru de asistență pentru angajați și continuăm să sprijinim eforturile de ajutor conduse de Crucea Roșie Internațională în regiune. Am fost copleșiți de ofertele de sprijin, și vă mulțumim pentru contribuțiile dvs. generoase până în prezent.

Deoarece mulți dintre colegii noștri din Ucraina au căutat refugiu, au găsit sprijinul familiar al sistemului McDonald’s în locuri noi și necunoscute. În Polonia și multe alte piețe din Europa, sistemul nostru le-a deschis literalmente casele, inimile și restaurantele. Ronald McDonald House Charities (RMHC) Poland Care Mobile se află la granița poloneză-ucraineană pentru a oferi îngrijire medicală și ajutor umanitar pentru familii și copii, iar un alt Care Mobile este pe drum din RMHC Letonia. În plus, RMHC Ucraina desfășoară provizii medicale și oferă ajutor umanitar în toată țara, iar programele sale sunt reutilizate pentru a fi utilizate de personalul spitalului.

Acest sprijin, oferit de sistemul nostru global, are loc în toată Europa și va continua să crească.

(…) Timp de 66 de ani, am funcționat cu convingerea că comunitățile sunt îmbunătățite atunci când există un McDonald’s în apropiere.

(…) În cei peste treizeci de ani în care McDonald’s a funcționat în Rusia, am devenit o parte esențială a celor 850 de comunități în care activăm.

În același timp, valorile noastre înseamnă că nu putem ignora suferința umană inutilă care se desfășoară în Ucraina. Cu ani în urmă, când sa confruntat cu propria sa decizie dificilă, Fred Turner (NR fost CEO și președinte MD) și-a explicat abordarea destul de simplu: „Fă ce trebuie”. Acea filozofie este consacrată ca una dintre cele cinci valori directoare ale noastre și există nenumărate exemple de-a lungul anilor în care McDonald’s Corporation s-a conformat idealului simplu al lui Fred. Astăzi este una dintre acele zile.

(..,) McDonald’s a decis să închidă temporar toate restaurantele noastre din Rusia și să întrerupă toate operațiunile de pe piață. Înțelegem impactul pe care îl va avea acest lucru asupra colegilor și partenerilor noștri ruși.

(…) În acest moment, este imposibil de prezis când vom putea să ne redeschidem restaurantele din Rusia. Întâmpinăm întreruperi ale lanțului nostru de aprovizionare împreună cu alte probleme operaționale. De asemenea, vom monitoriza îndeaproape situația umanitară.

Ca întotdeauna, McDonald’s va fi ghidat de valorile noastre și de scopul nostru de a hrăni și încuraja comunitățile de pe tot globul.

Exit mobile version