Site icon Editia de Dimineata

Melania Medeleanu, omul care face bine: „Nu există zi în care să nu primesc mesaje de la oameni cu: Ajutor, copilul meu e bolnav!”

Cum ar fi dacă fiecare dintre noi ar dărui, măcar odată, un dar de bine celor aflați în cumpănă. Și nu oricum, chiar de ziua noastră. Melania Medeleanu este omul care face bine, la tot pasul. Nu se gândește de două ori atunci când cineva îi cere ajutorul, iar bucuria cu care o face este contagioasă.

EdițiaDeDimineață.ro lansează, alături de Digi24, în premieră, primul proiect integrat TV-online: Oamenii dimineții.

Proiectul Oamenii dimineții a început în urmă cu trei ani, atunci când Edițiadedimineața.ro și-a propus să deschidă un serial al poveștilor de succes ale tinerilor anonimi, dar care reușesc să miște lucrurile într-o lume ce pare de multe ori încremenită.

Melania Medeleanu, fondatoarea Asociației Zi de Bine și cofondatoare a ONG-ului Magic Camp, a venit să povestească cu Ioana Ciurlea, în cadrul emisiunii Oamenii Dimineții, despre cât bine îți poți face ție ajutând pe cineva și cum oricine își poate tranforma ziua de naștere în cea mai frumoasă faptă bună.

1.5 milioane de români își sărbătoresc lunar ziua de naștere sau de nume. Inițiativa Melaniei își propune să le ofere ocazia oamenilor să își ofere cel mai bun cadou, un gest de caritate care va rămâne întipărit mereu în sufletele lor, implicându-se în sprijinul unei cauze nobile. Așa a pus la cale proiectul „Zi de bine”, prin intermediul căreia sărbătoriții zilei pot dona ziua de naștere, un ajutor binevenit și binemeritat de cei mai puțin norocoși dintre noi.

Astfel, pornind din luna martie, 12 povești dramatice își vor găsi finalul fericit, însă doar cu ajutorul celor care vor dori să ofere timp din timpul lor, să sprijine mii de oameni aflați în situații vulnerabile.

Fiecare dintre cele 12 proiecte vor dura maxim 30 de zile, timp în care oamenii își pot dona ziua de naștere pentru a face o faptă bună, iar implementarea acestora se va face doar din banii strânși de la sărbătoriții lunii.

Povestea lunii Martie: Zi de bine, despre Blondie

În fiecare zi, doi copii cu grave afecțiuni de sănătate sunt părăsiți în spitale, iar în timp ce se luptă de unii singuri cu moartea, viața se chinuie să le găsească un rost. În plus, realitatea crudă a statisticilor ne mai arată și că, în secția de terapie intensivă, unul din cinci copii nu este vizitat deloc de părinți sau doar foarte rar. Cu toate că suportă operații complicate, iar procesul de vindecare este unul cu eforturi uriașe, aceștia sunt puși în pericol chiar de propriile lor familii care sunt nepregătite să le ofere atenția necesară, iar starea lor se poate agrava.

Acest lucru îngreunează și mai mult datoria medicilor, care de cele mai multe ori aleg să țină pruncii cât mai mult timp în sălile de recuperare, însă în acest fel iau practic șansa la viață unui alt copil care se află pe lista de așteptare.

Așa s-a născut „Căsuța Blondie”, un spațiu de tranzit realizat de Asociația Blondie, care oferă copiilor bolnavi și singuri dreptul la viață și la dezvoltare. Aici, copii abandonați în spitale primesc toată grija, afecțiunea și tratamentul de care au nevoie pentru a putea avea parte de o viață cât se poate de normală.

Ajută-i să-și găsească drumul spre casă! 

Unul din copii care vor fi externați, pe 14 martie, este Andrei, un bebeluș de doar două luni, care a fost internat în Secția de Terapie Intensivă Nou-Nascuți, încă din prima zi de viață. După o operație chirugicală complexă și o lună de recuperare, în care a stat intubat, medicii nu îi mai dădeau multe șanse la viață. Însă, Andrei a luptat și acum, la doar două luni după internare, este gata să meargă acasă. Dureros este faptul că pentru această reușită nu se bucură nimeni.

Părinții lui l-au aboandonat în spital pentru că nu au condiții în care să-l crească. Iar după externare, copilul va fi nevoit să locuiască într-un grajd, alături de părinții lui care nu au avut nici măcar curiozitatea să verifice, printr-o vizită la spital, dacă pruncul lor mai este în viață.

Pentru acești copii care cresc în spitale noțiunea de acasă este vagă. Însă, Căsuța Blondie vrea ca acest proces de tranziție să fie unul cât se poate de lin, venindu-le în ajutor prin oferirea unui cămin în care să se recupereze.

Astfel, pentru a le face drumul mai ușor, Melania Medeleanu a avut inițiativa de a lega Spitalul Marie Curie de Centrul Blondie cu 2200 de scaune goale. Pe 14 martie, este important ca fiecare dintre aceste scaune să fie ocupate de cineva, pentru fiecare clipă în care nimeni nu le-a fost alături în cele mai critice momente ale lor. Ocupă și tu unul din scaune!

Alătură-te cauzei!

• Printr-un SMS cu mesajul SUS la 8862 pentru 4 EURO;

• Donează-ți ziua! Poți deveni parte din acest proiect prin simpla înscriere pe site-ul celor de la www.galantom.ro.;

• Mai poți sprijini această cauză și cu o donație în contul: RO56RNCB0092166359160001,BCR, Sucursala Universitate, Asociația ZI de BINE, CIF 42198923.

Exit mobile version