Site icon Editia de Dimineata

Merele nu se consumă seara

Merele sunt fructele cel mai bine comercializate, alături de banane şi portocale. Merele conţin o cantitate semnificativă de fibre solubile (5 grame). A fost demonstrat ştiinţific faptul că aceste fibre au capacitatea de reduce tulburări intestinale, inclusiv diverticulita, hemoroizii şi chiar unele tipuri de cancer, notează csid.ro.

Beneficii

Consumul de mere ajută de asemenea la controlul nivelului de insulină prin eliberarea de zahăr lent în fluxul sanguin. Merele au capacitatea de a curăţa şi detoxifia, ajutând la eliminarea metalelor grele din organism, cum ar fi plumbul şi mercurul.

Deşi sunt unele dintre cele mai delicioase şi suculente fructe, mulţi nutriţionişti avertizează că nu este bine ca merele să fie consumate seara.

Acest fruct, care întăreşte sistemul imunitar, nu trebuie mâncat în orice moment al zilei, ci doar dimineaţa, scrie dariknews.bg.

Motive

Pentru această recomandare sunt enumerate motive specifice. Conform unor studii, se recomandă consumul de mere dimineaţa devreme, deoarece sunt bogate în fibre dietetice şi pectină care se găseşte în coaja lor.

Majoritatea oamenilor au probleme digestive din cauza lipsei de somn sau a obiceiurilor alimentare proaste, aşa că un măr dimineaţa, imediat după trezire, este o idee bună.

La micul dejun, merele pot stimula digestia mai bine decât oricare alt fruct, susţin nutriţioniştii.

În plus, pectina din mere ajută la eliminarea toxinelor.

Ce se întâmplă noaptea

Dacă mâncăm mere seara sau noaptea, acest fruct se poate întoarce împotriva noastră şi poate încărca funcţiile intestinale. Aceasta înseamnă că mărul va fermenta şi vom simţi disconfort abdominal pe parcursul nopţii.

De asemenea, acizii organici găsiţi în mere pot creşte secreţia de acid stomacal, ceea ce poate, de asemenea, să accelereze mişcarea conţinutului intestinal.

Aşadar, potrivit specialiştilor, cel mai indicat este consumul de mere la micul dejun sau între mese, pentru a folosi cele mai multe substanţe nutritive din ele, pentru a accelera procesul de pierdere în greutate, pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă şi o digestie excelentă.

Exit mobile version