Site icon Editia de Dimineata

Mesaj RO-Alert în opt localități din județul Tulcea, în cursul nopții. A fost din nou atac rusesc asupra portului ucrainean din Ismail

Un nou atac cu drone rusești a avut loc miercuri dimineață asupra Ismailului și a provocat pagube în porturi și alte infrastructuri civile, anunță guvernatorului regiunii Odesa. Autoritățile române au emis mesaj RO-Alert, la ora 00:54, și au îndemnat populația din opt localități din județul Tulcea să se adăpostească.

La ora 00:54 a fost emis mesaj RO-Alert pentru opt localități din Delta Dunării, după atacurile ucrainene cu drone: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 min.”

Localitățile sunt Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina și Văcăreni, anunță ISU Dobrogea.

Șase civili ar fi răniți, dintre care trei persoane în stare gravă și trei în stare moderată au fost transportate la spital, conform informațiilor transmite pe un canal de telegram al Forțelor Armate Ucrainene.

Forțele de apărare aeriană au doborât 32 de drone de tip „Shahed-131/136” deasupra regiunii Odesa, au anunțat Forțele de apărare din sudul Ucrainei pe un canal de telegram al Forțelor Armate Ucrainene.

Exit mobile version