Site icon Editia de Dimineata

Mesajele celor mai importanți artiști pentru dreptul la viață privată: „Iubirea nu se votează”

Referendumul din 6 și 7 octombrie a împărțit opinia publică în două: cei pro și cei anti-referendum.

Sub deviza „Iubirea nu se votează”, mai mulți artiști au transmis pe Facebook, atât printr-un mesaj scris sau video, mesaje care încurajează iubirea, drepturile omului. Aceștia au lansat o campanie de boicotare a referendumului, deoarece, în opinia lor, iubirea se simte și iubirea este acasă.

Actorul Marius Manole vrea să trăiască într-o țară în care oamenii pot iubi liber și anunță că nu va participa la referendum:

 

Alexandra Ungureanu nu merge la referendum pentru că: „Prietenii mei gay au nevoie de respect, nu de interdicții”.

 

Alexandra Stan alege să trăiască într-o țară în care „iubirea ne unește, nu ne desparte”.

 

Vladimir Drăghia recunoaște că familia sa nu se „simte amenințată de doi oameni care se iubesc”:

 

Designer-ul Maurice Munteanu critică decizia de a se organiza acest referendum, fiind de părere că nimeni nu trebuie să dicteze nimănui pe cine să iubească:

 

Și Adrian Despot, solistul trupei Vița de Vie a transmis un mesaj ironic de boicotare a referendumului: „Copilaşi, 7 octombrie este o zi foarte importantă în istoria noastră contemporană. O zi în care discutăm despre familie. Din această cauză, eu vă invit la Cinema Pro, la un superb concert acustic în familie. Viţa de Vie şi Days of Confusion. Ptiu, drace, numai băieţi.“

 

Actorul Victor Rebengiuc și-a pus pe profilul de Facebook o poză, pe care scrie „#stauacasa”:

 

Dragoș Bucurenci a declarat într-o emisiune tv: „Aș vrea să le spun tinerilor și tinerelor LGBT din România să nu se lase copleșiți de valul de ură care ne afectează pe toți în zilele astea, să continue să se accepte așa cum sunt și să iubească pe cine vor, chiar dacă părinții lor au votat pentru modificarea Constituției.
Iar prietenilor mei creștini le mulțumesc dacă pe 6-7 octombrie vor merge la biserică să se roage pentru aproapele lor, dar nu și la referendum ca să voteze împotriva lui.”

 

Tudor Chirilă a scris pe blogul său un manifest contra referendumului, prin care se arată indignat de lucrurile care stau în spatele acestei mișcări: „Nu am să mă duc la referendum. Poate și pentru faptul că sunt actor, am crescut de mic în teatru și am văzut ce se întâmplă în culise, cum toate mașinăriile nevăzute publicului contribuie la tabloul de pe scenă, singurul la care au acces vizual spectatorii. Cu toate astea spectactolul se întâmplă și în culise. Nu mă duc la referendum pentru că nu sunt orb și văd destul cât să nu vreau să girez o imensă manipulare și pentru că înțeleg că adevăratele priorități ale regizorilor ieftini care conduc spectacolul României sunt contra intereselor acestei țări și ale cetățenilor ei. ”

 

Dana Rogoz își exprimă pe blogul său intenția de a sta acasă și de a nu participa la referendum: „Copilul meu este si va fi educat sa iubeasca oamenii indiferent de rasa, religia, culoarea, averea, statutul sau orientarea sexuala. Copilul meu va vedea filme sau piese de teatru si va citi intr-o zi romane catre trateaza subiectul homosexualitatii. Copilul meu va intalni cupluri formate din persoane de acelasi sex tinandu-se de mana in strainatate, chiar daca nu se va intampla asta la noi in tara prea curand. Homofobia, la fel ca si rasismul, se invata. Sunt convinsa ca nu ar fi nici socat, nici dezgustat, nici nu i-ar fi frica, nici nu s-ar simti amenintat, nici nu ar uri, asa cum nu a facut-o atunci cand a vazut oameni rugandu-se la Buddha in calatoriile noastre, si nu la Isus, ori cand s-a jucat cu copii de toate nationalitatile si culturile. El va fi invatat sa-i iubeasca si sa-i inteleaga si pe cei care iubesc diferit fata de parintii lui. Iar eu il voi iubi pe el indiferent de alegerile pe care le va face in viata. Nu inteleg cum vorbim atat de mult despre “iubirea neconditionata”, dar tocmai aceasta valoare nu reusim sa o aparam.”

 

 

 

 

Exit mobile version