Site icon Editia de Dimineata

Mesajul de adio al unui tânăr prins sub dărâmături emoționează Turcia: „Regret foarte multe lucruri. Moartea vine când te aștepți mai puțin”

În vârstă de 17 ani, Taha Erdem a fost prins sub dărâmături, cu întreaga sa familie, după ce imobilul în care locuiau la Adiyaman a fost pus la pământ de cutremurul care a avut loc la 6 februarie. Minune, însă: deși își pierduse orice speranță de a mai trăi, Taha a fost salvat de sub dărâmăturile casei sale, la scurt după ce a postat un mesaj de adio sfâșietor, crezând că nu are nicio șansă să mai scape cu viață, scrie Le Figaro.

„Cred că acesta este ultimul videoclip pe care îl voi filma pentru voi”, a spus el de sub clădirea prăbușită care îi era casă.

„Sunt mort, dacă nu mă înșel. Sunt aproape 500 kg peste picioarele mele. Picioarele mele au dispărut. Moartea, prietenii mei, vine într-un moment în care te aștepți cel mai puțin.

Tânărul de 17 ani a spus în filmulețul pe care l-a făcut de sub dărâmături: „Sunt multe lucruri pe care le regret. Fie ca Dumnezeu să mă ierte de toate păcatele mele. Dacă voi ieși de aici în viață astăzi, sunt multe lucruri pe care vreau să le fac”.

”Totul tremură aici, nu mâinile mele sunt cele care tremură, este un cutremur”, spune el, de sub dărâmături, consemnând replicile seismului major de 7,8 pe scara Richter în urma căruia au murit zeci de mii de oameni.

”Nu pot să ies de aici fără ajutor”, își evalua el situația. Fără o intervenție rapidă a salvatorilor, el își făcea socoteala că este condamnat la moarte, așa că a încercat să își ia adio de la familie.

”Cred că mi-am pierdut mama și tata”, mai spune el în înregistrarea video.

Taha era cel mai mare dintre cei trei frați.

Când credea că totul este pierdut, câțiva vecini au reușit să îl scoată de sub dărâmături și să îl ducă la un cort care adăpostește sinistrați. Din fericire, tot vecinii au fost cei care au reușit să îi salveze pe ai lui, așa că toți membrii familiei lui Taha sunt în viață.

 

 

 

Exit mobile version