Site icon Editia de Dimineata

Meta mai dă afară 10.000 de persoane. Măsura va afecta Facebook și Instagram

Meta, compania din spatele rețelelor sociale Facebook, Instagram, WhatsApp și altele, va renunța la încă 10.000 de angajați, după ce în noiembrie 2022 a concediat 11.000 de persoane.

Decizia a fost anunțată de Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, care a mai precizat că nou val de disponibilizări va afecta diviziile de recrutare, tehnologie și business.

„Acest lucru va însemna să ne luăm rămas bun de la colegi talentați și pasionați care au făcut parte din succesul nostru. Ei s-au dedicat misiunii noastre și personal sunt recunoscător pentru toate eforturile lor. Vom sprijini oamenii în aceleași moduri în care am făcut-o înainte și îi vom trata pe toți cu recunoștința pe care o merită”, a spus șeful Meta.

Totodată, Meta intenționează să închidă aproape 5.000 de posturi pe care le deschisese și care nu au fost încă ocupate.

Anul trecut, Meta  a anunțat că va concedia 13% din personalul său, adică 11.000 de angajați.

Compania a menționat la sfârșitul lunii septembrie 2022, într-un raport, că are peste 87.000 de angajați la nivel global.

Mark Zuckerberg a anunţat anterior că 2023 va fi “Anul Eficienţei” prin promisiunea de a reduce costurile cu cinci miliarde de dolari, până la un interval cuprins între 89 şi 95 de miliarde de dolari.

Înrăutăţirea condiţiilor economice a declanşat un val de restructurări în rândul companiilor americane, de la marile bănci de pe Wall Street, precum Goldman Sachs şi Morgan Stanley, şi până la marile firme din sectorul tehnologiei precum Amazon.com şi Microsoft.

Exit mobile version