Site icon Editia de Dimineata

Meta va înfiinţa o echipă pentru a combate dezinformarea cu ajutorul inteligenței artificiale la alegerile pentru PE

Compania Meta, care deţine platforma Facebook, va înfiinţa o echipă pentru a combate dezinformarea şi utilizarea abuzivă a inteligenţei artificiale generative în perspectiva alegerilor din iunie pentru Parlamentul European.

Anunțul vine pe fondul preocupărilor privind impactul acestor instrumente asupra procesului electoral, relatează Reuters.

Dezvoltarea rapidă a inteligenţei artificiale generative (IA generativă), cu ajutorul căreia se pot crea în câteva secunde texte, imagini şi filme, a stârnit temeri că aceste noi tehnologii pot fi folosite pentru a perturba o serie de scrutinuri importante care se desfăşoară anul acesta pe plan mondial.

Între 6 şi 9 iunie au loc alegerile pentru Parlamentul European, format din 720 de eurodeputaţi, responsabili de adoptarea de noi politici ale Uniunii Europene, aminteşte Reuters.

Odată cu apropierea alegerilor, vom activa un Centru de operaţiuni electorale pentru a identifica potenţiale ameninţări şi a le contracara în timp real„, a scris într-o postare pe blog Marco Pancini, responsabilul Meta pentru relaţiile cu UE.

Experţi ai Meta din departamentele de date, inginerie, cercetare, politici de conţinut şi juridic se vor concentra pe combaterea dezinformării, a operaţiunilor de influenţare şi pe contracararea riscurilor legate de abuzul de IA generativă, a explicat acesta.

Meta, care lucrează în prezent cu 26 de organizaţii de fact-checking din UE operând în 22 de limbi, îşi va adăuga trei noi parteneri din Bulgaria, Franţa şi Slovacia, a menţionat Pancini. Meta, Microsoft, OpenAI şi alte 17 companii din sfera noilor tehnologii au convenit mai devreme în februarie să coopereze pentru a preveni influenţarea alegerilor care au loc în acest an pe glob cu ajutorul conţinuturilor „înşelătoare” generate de IA.

Meta va identifica pe reţelele sale de socializare imaginile generate de inteligenţa artificială

Pe 6 februarie 2024, gigantul american Meta a anunţat că va identifica „în lunile următoare” orice imagine generată de inteligenţa artificială (AI) care va fi publicată pe reţelele sale de socializare, informează Agerpres.

 

Exit mobile version