Editia de Dimineata

Metallica, acum și în varianta crustaceu. O specie nouă a primit numele trupei

O nouă specie de crustacee a fost descoperită în Oceanul Pacific, mai exact în zona a Clarion Clipperton, dintre Hawaii şi Mexic. Vietatea a devenit în scurt timp celebră, datorită noului său nume împrumutat de la celebra trupă de heavy metal Metallica, anunță Descoperă. 
Crustacea incoloră, de astăzi numită Macrostylis Metallicola, se aseamănă extrem de bine cu un vierme, nu are ochi și poate crește până la 6 milimetri și trăiește în adâncurile oceanului, la adâncimi de peste 4.000 de metri, printre depozite de mangan.

„Nașul” vietății, profesroul Torben Riehl, de la Muzeul Senckenberg Museum din Frankfurt, Germania, a fost unul dintre membri echipei de cercetare care este fan Metallica. Prin botezarea crustaceei, cercetătorul a dorit să aducă un omagiu celebrei trupe.

Reacția cântăreților nu a întârziat să apară. Aceștia s-au adresat prin intermediul rețelelor de socializare milioanelor de fani: „Am cântat pe toate cele şapte continente, am fost incluşi în Rock & Roll Hall of Fame şi acum suntem şi… crustacee”, potrivit Descoperă. 

Acest caz nu este unul singular. Mai multe vietăți au fost numite după artiști de talie monidală. De exemplu, o tarantulă descoperită în New Mexico și Arihona, a primit numele liderului trupei Megadeth, Dave Mustaine, Aphonopelma Davemustainei, o specie de broască a fost numită după legendarul Ozzy Osbourne – Dendropsophus Ozzyi, iar o libelulă descoperită în Africa a căpătat numele unui album Pink Floyd, „Umma Gumma”.

Exit mobile version