Site icon Editia de Dimineata

METEO – Vremea se răcește și vin ploile. Ce zone sunt vizate

sursa: kozhikode.gov.in

Meteorologii anunţă răcirea uşoară vremii şi precipitaţii în toate regiunile în perioada următoare, însă spre sfârşitul săptămânii viitoare, vremea va reîncepe să se încălzească.

BANAT – După data de 15 aprilie se prognozează o scădere de temperatură, până la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv, maxime ce vor atinge în medie aproximativ 18 grade şi minime de 6…8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată şi izolat, în deosebi în perioada 16 – 18 aprilie, vor fi posibile şi cantităţi mai însemnate, potrivit ANM.

CRIŞANA  –  Începând de luni, vremea se va răci, astfel încât, media regională a valorilor termice maxime va fi de 17-18 grade.

TRANSILVANIA –  ANM anticipează o scădere treptată a temperaturilor, astfel încât media maximelor termice va ajunge la 15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va încălzi uşor, la valori de 17-18 grade. Instabilitatea va fi în creştere şi mai ales în perioada 16 – 18 aprilie vor fi ploi pe arii mai extinse şi, posibil, cantităţi însemnate.

MARAMUREŞ – După data de 15 aprilie, este anticipată o răcire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv, o medie, ce nu va depăşi 16-17 grade, anunţă ANM. Minimele termice vor oscila, în medie, între 6 şi 8 grade, cu valori mai  coborâte după data de 19 aprilie, când sunt estimate minime în jur de 4 grade. Vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16 – 18 aprilie.

sursa: bg-voice.info

MOLDOVA –  Media regională a maximelor termice va ajunge la 14-15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va încălzi uşor, la valori de 17-18 grade. Nopţile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, ce pot scădea sub 4-5 grade. Începând din 16 aprilie, probabilitatea precipitaţiilor va creşte.

DOBROGEA – Temperaturile minime, care s-au menţinut în jurul a 8 grade până în data de 14 aprilie, scad spre 6 grade în data de 16 aprilie, duşă care vor reveni la medii de 8 grade. Pentru intervalul 16 – 22 aprilie sunt anunţate ploi.

MUNTENIA –  Începând din 16 aprilie, temperaturile medii înregistrate vor fi de aproximativ 16 grade, urmate de o uşoară creştere, spre medii de 19-20 de grade. După 16 aprilie minimele nocturne vor scădea la valori de 5-6 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor, pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată până în  22 aprilie.

OLTENIA –  Temperaturile vor scădea semnificativ până în 19 aprilie când se vor situa în jurul a 16 grade, după care va urma o încălzire uşoară. Minimele nocturne, până în 17 aprilie,  vor fi în scădere treptată, dar ulterior se vor menţine staţionare până la valori în medie de 6 grade. Probabilitatea de precipitaţii va  fi în creştere, astfel încât până în 22 aprilie vor fi condiţii de ploaie aproape în fiecare zi.

Exit mobile version