Site icon Editia de Dimineata

Mexic intră în stare de urgență sanitară. Peste 1.000 de cazuri au fost depistate

Red marker over Mexico

Mexic a declarat de luni stare de urgență sanitară și a impus o serie de reguli mult mai stricte, pentru a opri răspândirea rapidă a epidemiei cu coronavirus. Decizia a fost luată, după ce numărul de cazuri confirmate în această țară a trecut de 1.000, iar numărul deceselor a crescut brusc, anunță Digi24. 

Bilanțul infectărilor cu coronavirus a ajuns în Mexic la 1.094 de cazuri, în creştere de la 993 o zi mai devreme, şi încă opt decese, cu un total de 28 de morţi. Totodată, autoritățile au subilinat care este scenariul legat de colapsarea sistemului de sănătate, dacă epidemia de coronavirus nu este controlată. 

Printre noile măsuri sunt incluse și reducerea numărului de persoane care se pot aduna la 50, dar și amânarea unor activități neesențiale.

„Acest lucru se aplică – strict – persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, celor care au hipertensiune, diabet sau sunt însărcinate, indiferent dacă locurile de muncă sunt considerate esenţiale”, a declarat ministrul adjunct al Sănătăţii, Hugo Lopez-Gatell, potrivit Digi24. 

Statisticile mai arată și că Mexicul are una dintre cele mai mari rate ale obezității la nivel global, iar specialiștii sunt de părere că acest lucru ar face ca populația să fie mai vulnerabilă decât ar putea sugera vârsta medie, care este relativ tânără.

În Mexic, starea de urgență va fi în vigoare până pe 30 aprilie. Totodată, ministrul de Externe, Marcelo Ebrard, care a și anunțat starea de urgență sanitară, a declarat și că persoanele sau companiile care nu respectă măsurile luate se vor confrunta cu acțiuni administrative sau penale.

Sursă Foto: Mediafax.ro.

Exit mobile version