Site icon Editia de Dimineata

Microsoft renunță la parole. Pentru autentificare, vei folosi MS Authenticator sau o cheie de securitate

Microsoft lucrează de ani de zile pentru a face ca conectarea fără parolă pentru conturile Windows și Microsoft să devină realitate. De acum, utilizatorii își pot elimina complet parolele din conturile lor Microsoft și pot opta pentru Microsoft Authenticator sau o altă formă de verificare pentru a se conecta pe dispozitive noi.

Conturile fără parolă îmbunătățesc securitatea și fac imposibilă obținerea oricărui tip de acces la informațiile complete ale contului. Chiar dacă vă protejați contul Microsoft cu autentificare cu doi factori, un atacator care știe parola contului dvs. Microsoft ar putea încerca parola pe alte site-uri, pentru a vedea dacă ați refolosit-o. Unele forme de autentificare în doi pași, în special 2FA bazată pe SMS, au propriile probleme de securitate.

Microsoft a oferit autentificare fără parolă pentru Windows 10 și conturile Microsoft de ceva vreme și, dacă profitați deja de aceste funcții, nu se va schimba nimic. Trebuie doar să vizitați contul Microsoft, să accesați fila Securitate, să selectați „Opțiuni avansate de securitate” și să activați contul fără parolă.

Cel mai simplu și mai sigur mod este să utilizați aplicația Microsoft Authenticator de pe telefon; dacă o aveți deja instalată, tot ce trebuie să faceți pentru a confirma eliminarea parolei contului dvs. este să deschideți aplicația și să aprobați modificarea. Alte aplicații de autentificare precum Authy sau Google Authenticator nu vor funcționa cu formatul de cod QR pe ​​care Microsoft îl folosește. Puteți utiliza, de asemenea, un aparat fizic de securitate, cum ar fi un Yubikey sau un computer cu suport Windows Hello.

Exit mobile version