Site icon Editia de Dimineata

Micuțul Kim, discurs de sitcom (și nu prea): “Obiectivul Coreii de Nord este de a avea cea mai puternică forță nucleară din lume!”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara sa vizează să aibă cea mai puternică forță nucleară din lume, în timp ce a sărbătorit lansarea celei mai noi rachete balistice intercontinentale în cadrul unei ceremonii în care a apărut pentru prima oară cu fiica sa, scrie France24.

Kim a înmânat, de asemenea, promovări la peste 100 de oficiali și oameni de știință pentru munca lor la Hwasong-17 – supranumită „racheta monstru” de către analiști și despre care se crede că este capabilă să atingă continentul american – la doar câteva zile după ce Phenian-ul a testat-o într-una dintre cele mai puternice lansări de până acum.

Salutând noua ICBM ca fiind „cea mai puternică armă strategică din lume”, Kim a declarat că oamenii de știință nord-coreeni au făcut un „minunat salt înainte în dezvoltarea tehnologiei de montare a focoaselor nucleare pe rachete balistice”, a raportat agenția oficială de știri Korean Central News Agency (KCNA).

Construirea forței nucleare pentru a proteja demnitatea și suveranitatea statului și a poporului „este cea mai mare și mai importantă cauză revoluționară, iar scopul său final este de a deține cea mai puternică forță strategică din lume, forța absolută fără precedent în acest secol”, a declarat Kim, citat în ordinul său de promovare a oficialilor.

Element de culoare – fiica lui Kim

Ziarul oficial Rodong Sinmun a publicat mai mult de o duzină de imagini cu Kim la ședința foto cu „fiica sa iubită”, care a fost dezvăluită lumii pentru prima dată la lansarea ICBM de săptămâna trecută.

Până atunci, presa de stat nord-coreeană nu a menționat niciodată copiii lui Kim, iar raportul de săptămâna trecută a fost prima confirmare oficială a faptului că acesta are o fiică, au declarat experții.

Fotografiile o arată pe fetiță – despre care se crede că este al doilea copil al lui Kim, pe nume Ju Ae – îmbrăcată într-o haină neagră cu guler de blană, ținându-se de braț cu tatăl ei în timp ce pozează în fața rachetei gigantice, înconjurată de soldați în uniformă.

Exit mobile version