Site icon Editia de Dimineata

Micuțul KIM știe cum a intrat covidu’ în țară: poate au fost baloane sau obiecte extraterestre…

Epidemia de Covid din Coreea de Nord a început cu cetățenii care au atins „lucruri extraterestre” care au căzut în apropierea graniței cu Coreea de Sud, a susținut presa de stat din Phenian.

Potrivit presei de stat din Coreea de Nord, o anchetă oficială a descoperit două persoane care au fost infectate cu Covid la începutul epidemiei după ce au intrat în contact cu materiale neidentificate în apropierea graniței sud-coreene.

Un soldat în vârstă de 18 ani și un copil de cinci ani au fost testați pozitiv pentru virus la începutul lunii aprilie după ce au găsit obiectele pe un deal. De atunci, a precizat presa de stat: „Virusul malign Covid-19… s-a răspândit rapid”, scrie BBC.

Cetățeni, fiți vigilenți!

Ca urmare a investigației, oamenii din țară sunt instruiți să „se ocupe cu vigilență de obiectele extraterestre venite prin vânt și alte fenomene climatice și baloane în zonele situate de-a lungul liniei de demarcație și a frontierelor”.

Oricine observă un obiect ciudat este instruit să îl raporteze imediat pentru ca acesta să poată fi îndepărtat rapid de o echipă de urgență antiepidemică.

Deși raportul nu a menționat direct Coreea de Sud, Ministerul Unificării de la Seul a negat cu tărie explicația Nordului privind modul în care Covidul ar fi putut ajunge în țară.

Granița închisă dintre cele două Corei este una dintre cele mai bine păzite din lume, dar transfugii și activiștii sud-coreeni lansează de ani de zile baloane peste linia de demarcație cu mesaje anti-nord-coreene.

Exit mobile version