Site icon Editia de Dimineata

Mii de lalele colorate au transformat curtea maramureșencei Maria Tetișan în obiectiv turistic

O frântură din peisajul Olandei se regăsește în curtea unei femei din Maramureș, care și-a tranformat curtea într-un obiectiv turistic local. Printre miile de lalele roșii trec zilnic turiști străini și români, ce rămân de-a dreptul impresionați de priveliște.

Maria Tetişan sau „Măriucăi Olandeza”, așa cum au numit-o vecinii, cultivă lalele de peste 30 de ani. Nu a vândut până acum nici măcar un fir, însă le păstrează și le îngrijește an de an. Astfel, datorită pasiunii sale colorate a reușit să devină cunoscută în toată țara, iar oameni de pretutindeni vin satul Chechiş, la ea acasă, ca la un obiectiv turistic.

Cum pui pasul în curtea „Măriucăi Olandeza”, ai impresia că ai aterizat direct în Țara Lalelelor arată Libertatea.

Femeia locuiește la doar 16 kilometri de Baia Mare, iar pasiunea ei are și o explicație. Grădinăritul a devenit în timp un pansament, care îi mai alină din când în când dorul de copii care au crescut mari și s-au mutat la calele lor. A ales lalele, în detrimentul oricăror alte flori, deoarece prima dintre fiicele ei s-a mutuat în Olanda și a început să îi trimită de acolo tot felul de bulbi.

„Mergeam des la ea și nu mă mai puteam îngriji de gospodărie. Copiii au spus să renunț la animale, că îmi cumpără ei tot ce am nevoie, dar să pot merge la ei oricând”, povestește Maria Tetișan cum a sădit primele lalele în grădină.

Sursa foto: emaramures.ro

Exit mobile version