Site icon Editia de Dimineata

Miniserie la History: “Misterul aurului dacic”. Premiera luni, 31 octombrie, ora 21:00

Luni, 31 octombrie, de la ora 21:00, History ne prezintă o miniserie (3×60 min) care tratează subiectul aurului dacic.

În urmă cu aproximativ 2000 de ani, romanii au cucerit Dacia, un ținut în care se putea găsi aur literalmente oriunde: de la albia râurilor până la defileurile întortocheate și vârfurile împădurite.

Pornind de la Roma antică și sfârșind până în vârfurile Munților Orăștie și în albiile râurilor din jurul Sarmizegetusei, „Stonehenge-ul” României, cei doi exploratori se întâlnesc cu experți locali și căutători de aur și care s-au cufundat în misterele și pământurile unde astăzi se află cele mai mari rezerve de aur din Europa.

Telespectatorii îi vor vedea pe Paul și Simina în grote, în râuri, păduri adânci și mine abandonate, dar și la înălțime, ghidați de tehnologia cu infraroșu.

Detectivi și arheologi

Cu determinare și umor, cei doi discută cu istoricii autohtoni care au inspectat cu atenție aurul, artefactele, bijuteriile, monedele și comorile dacice, încercând să caute răspunsuri la diverse întrebări: Cum au călătorit 160 de tone de aur pe o distanță de peste 1.000 de kilometri prin ținuturi sălbatice cu 2000 de ani în urmă?

Paul și Simina stau de vorbă cu experți mondiali din Italia, Germania și România despre tezaurul nedescoperit și despre triburile dacice nemiloase care au dispărut de pe aceste meleaguri, aproape fără urmă. Reconstituirile istorice readuc la viață evenimentele și mitologia obscură din vremurile Daciei Antice.

Alăturați-vă actorului Paul Ipate și aventurierei Simina Cernat în această călătorie în trei părți în căutarea comorilor dacice pierdute, a locurilor secrete în care sunt ascunse tone de aur, precum și a blestemelor mortale care i-au lovit pe cei care au săpat prea adânc.

 

Exit mobile version