Site icon Editia de Dimineata

Ministerul Apărării participă cu două avioane la stingerea incendiilor din Slovenia

Două aeronave Spartan participă în aceste zile de misiuni de stingere a unor incendii de pădure din Slovenia, scrie M.Ap.N. pe pagina sa de Facebook.

“Misiunea colegilor noștri din  Forţele Aeriene Române  continuă în Republica Slovenia, în sprijinul forțelor de intervenție la dezastre

Ca urmare a unei hotărâri emise, în această dimineață, de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, două aeronave C-27 J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor acționează în sprijinul forțelor de intervenție din Republica Slovenia, țară afectată de incendiile de pădure manifestate în ultimele zile.

Aeronavele Forțelor Aeriene Române sunt deservite de aproximativ 30 de militari – piloți, personal navigant și personal auxiliar.”, scrie M.Ap.N.

A treia misiune

Pentru aeronavele Forțelor Aeriene Române este a treia misiune internațională de acest tip, prima având loc în luna iulie a anului 2018, în Grecia, și a doua în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord.

Aeronavele C-27 J Spartan, configurate pentru stingerea incendiilor, care pot transporta 6.000 de litri de apă (șase containere) la fiecare trecere, au acționat, din 2017 și până în prezent, și pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din țara noastră – în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău.

 

 

Exit mobile version