Site icon Editia de Dimineata

Ministerul Mediului lansează Programul Prima Conectare. Racordare gratuită la apă și canalizare

Sursă Foto: playtech.ro

Românii cu venituri reduse care nu sunt racordați la rețelele publice de apă și canalizare vor fi branșați în mod gratuit. Ministerul Mediului anunță în premieră un proiect prin care fiecare gospodărie cu resurse financiare mici va primi cel mult două mii de euro pentru utilităţi.

Banii nu vor distribuiţi cetăţenilor, ci direct companiilor care fac lucrările. 80 de mii de familii ar urma să beneficieze de acest program, potrivit stiri.tvr.ro.

Ministerul Mediului lansează Programul Prima Conectare.

Familiile cu venituri mici, adică cele care au media veniturilor nete lunare sub salariul minim brut pe țară, vor fi racordate gratuit la sistemul de alimentare cu apă și canalizare.

Tanczos Barna, ministrul Mediului: ”Beneficiarul indirect este gospodăria, beneficiarul direct este compania care prestează serviciile de distribuire și conectare a apei”.

Proiectul are fonduri de peste 800 de milioane de lei. Asta înseamnă branșarea a 80.000 de familii, potrivit calculelor făcute până acum de cei de la Ministerul Mediului.

Suma care va putea fi decontată de fiecare gospodărie în parte este de maximum două mii de euro. Banii nu vor ajunge la proprietarii caselor, ci la firmele care vor executa aceste lucrări de racordare.

Exit mobile version