Site icon Editia de Dimineata

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi seara, că a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă, având în vedere creşterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă. În ultima perioadă, a crescut “îngrijorător” numărul de cazuri și de spitalizări.

Instituția arată că, în prezent, se evidențiază o creștere îngrijorătoare a numărului cazurilor și un număr mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase. Mai exact, în 29 de județe s-au înregistrat circa 2.000 de cazuri.

Pentru a putea face posibilă vaccinarea copiilor cu vârste între 9 și 11 luni, precum și a celor nevaccinați sau cu schemă de vaccinare incompletă, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național: ”Ministerul va derula o campanie de informare a părinților, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare”, se arată într-un comunicat de presă.

Acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu a doua doză este de 62% dintre copiii eligibili. Rata de acoperire se situează pe un trend descrescător de mai bine de zece ani.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații”, se explică în informarea de presă.

CITIȚI ȘI:

Bolilele de sezon ale copiilor: Rujeola, cunoscută la noi și ca pojar

 

Exit mobile version