Site icon Editia de Dimineata

Miracol, la 23 de zile de la cutremurul din Turcia: un câine, salvat de sub dărâmături de stăpânul lui VIDEO

O poveste cu final fericit, într-o mare de tristețe. Câinele Aleks a fost găsit în viață, sub dărâmături, la Antakya, la 23 de zile după cutremurul catastrofal care a lovit Turcia. Animalul a rămas prizonier între plăcile de beton care au format un fel de puț, prăbușindu-se sub efectul seismului de 7,8 grade pe scara Richter produs la 6 februarie. Agenția turcă de presă DHA a difuzat imagini de la operațiunea de salvare a lui Aleks, scrie presa locală, citată de  TF1.

Faptul că Aleks a supraviețuit peste trei săptămâni în aceste ruine constituie un adevărat miracol.

Murat Arici, proprietarul lui Aleks, a auzit schelălăitul câinelui și a avertizat o echipă de salvatori a municipalității din Konya. ”Aleks, vino la tata”, îi spune stăpânul în înregistrarea video. ”Bravo, bravo, te-ai descurcat”, au strigat salvatorii, când au reușit să îl scoată pe Aleks de acolo. Era slăbit, dar aparent în stare bună.  A fost încredințat spre îngrijire unei asociații de protecția animalelor (Haytap), pentru a fi examinat înainte de a-i fi dat înapoi stăpânului.

De la catastrofa naturală care s-a soldat cu peste 50.000 de victime în Turcia, echipele de intervenție au reușit să salveze sute de pisici, câini, păsări, iepuri, vaci, oi și chiar recent un cal.

Ultimii oameni salvați, un cuplu, au fost descoperiți tot în acest oraș din Antakya, la 18 februarie. De atunci, căutările de supraviețuitori au fost suspendate oficial în nouă dintre cele 11 provincii afectate, cu excepția celor de la Hatay și Kahramanmaras, unde s-a situat epicentrul seismului.

Printre pisicile salvate se numără și Enkaz, adică ”dărâmături”, care a fost botezată așa după ce a fost salvată de un membru al echipelor de intervenție, care a și adoptat-o. Nici nu se putea altfel, căci Enkaz nu s-a mai dezlipit la propriu de acesta, după ce a fost salvată.

Exit mobile version