Site icon Editia de Dimineata

MOARTEA LUI MARADONA. În premieră în 24 ianuarie la Discovery

O investigație exclusivă arată decăderea unuia dintre cei mai buni jucători de fotbal din lume. Discovery Channel prezintă documentarul „Moartea lui Maradona” în premieră duminică, 24 ianuarie, la ora 23:00.

Geniu, legendă, dependent. O viață plină de suișuri și coborâșuri. Timp de mai multe decenii la rând, drogurile l-au ținut pe teren, dar i-au ruinat viața din afara terenului.

Diego Maradona a pornit de pe stradă și a devenit un zeu al fotbalului, însă nu a apucat să-și trăiască viața din plin, decedând la numai 60 de ani. Cauza morții: insuficiență cardiacă. Dar ce l-a omorât, de fapt, pe Diego Maradona?

După decesul său timpuriu, Moartea lui Maradona pune cap la cap elemente din viața extraordinară a unei personalități dependente de droguri în afara gazonului, dar care s-a ajutat și de cocktail-uri farmaceutice pentru a-și păstra nivelul inegalabil pe teren.

Moartea lui Maradona. Sărăcia și ascensiunea

Documentarul dezvăluie cum stilul său de viață, care a început încă din vremea copilăriei sale, a devenit rețeta perfectă pentru moartea lui Maradona.

Povestea lui Maradona este una despre geniu și traumă și surprinde o copilărie umilă într-o parte întunecată a Buenos Aires, unde juca fotbal cu prietenii ore la rând,  respectiv drumul său spre a deveni un superstar al fotbalului cunoscut și venerat în toatălumea.

Copilăria sa, trăită în sărăcie, l-a dezavantajat, iar în ciuda talentului său rar de pe teren vizibil încă din perioada junioratului, Maradona a depins de tratamente care l-au ajutat să-și dezvolte fizicul.

Tinerețea sa a fost presărată de intervenții medicale constante.

Mâna lui Dumnezeu

Ca o avanpremieră la controversele ce au urmat să-i acapareze viața, celebrul gol „Mâna lui Dumnezeu” al lui Maradona l-a ajutat să ducă Argentina spre victorie la Cupa Mondială din 1986 din Mexic, precum și în finala competiției următoare, patru ani mai târziu. Maradona a stabilit o nouă sumă record de transfer atunci când s-a alăturat clubului Napoli din Italia pentru 6,9 milioane de lire. Pe măsură ce câștigurile sale creșteau, la fel o făcea și presiunea de a-și susține dependențele din afara terenului, precum și faima și venerația primită din partea fanilor. Treptat, Maradona a început să arate semne de dependență de alcool și cocaină, precum și de medicamente.

O autopsie preliminară raportată îndelung în presa din Argentina a relevat un edem pulmonar cauzat de o insuficiență cardiacă, însă o viață întreagă petrecută sub presiune și dependență, precum și abuzul la care a fost supus corpul său au contribuit la decesul lui Maradona.

Moartea lui Maradona prezintă întreaga poveste cu ajutorul spuselor celor care-l cunoșteau cel mai bine, inclusiv Jon Smith, primul „super-agent” al fotbalului, care l-a reprezentat pe Maradona; Fernando Signorini, fostul antrenor al lui Maradona; și Giuseppe Bruscolotti, fostul căpitan al lui Napoli și coechipier al lui Maradona.

Exit mobile version