Site icon Editia de Dimineata

Modificare. Țara în care poți conduce o mașină de la 17 ani

Guvernul francez va reduce vârsta pentru obținerea permisului de conducere la 17 ani, a confirmat premierul Elisabeth Borne, într-un interviu acordat presei online.

„Din ianuarie 2024, vom putea să trecem permisul de conducere de la 17 ani și să conducem de la 17 ani „în loc de 18 ani, în aceleași condiții ca în prezent, a precizat șefa guvernului, subliniind că această măsură va fi „un adevărat plus”, în special pentru tinerii care preferă să se angajeze de la acea vârstă.

Elisabeth Borne a explicat, de asemenea, că guvernul va pune în aplicare un abonament pentru a călători gratuit timp de o lună în trenurile Intercité și TGV pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani care se angajează într-un contract de muncă pentru tineri, un serviciu național, universal (SNU) sau un serviciu civic, scrie GlobeEcho.

Discuția despre coborârea vîrstei la care poți șofa datează de ani buni.  În prezent, în Franța un adolescent poate obține permisul de conducere de la 17 ani dacă este însoțit, dar nu are voie să conducă singur decât la împlinirea vârstei de 18 ani.

Mai multe asociații și-au exprimat ostilitatea față de coborârea limitei de vârstă.

Pentru Anne Lavaud, directorul general al Asociației Prevenirea Rutieră „nu este deloc o idee bună, rezolvă o problemă cu un nou risc”. Elisabeth Borne a promis că va fi „foarte atentă” la nivelul necesar „pentru a obține permisul”.

 

Exit mobile version