Site icon Editia de Dimineata

Moment istoric: România s-a calificat la Campionatul European de Handbal după 28 de ani

Peste ani, nimeni nu va mai întreba cum s-a obținut calificarea, nici că federația internațională a suplimentat locurile, ca să se califice practic aproape toată lumea.

Cu doar două victorii din șase meciuri, într-una din cele mai accesibile grupe din preliminariile Campionatului European, echipa națională de handbal masculin a României s-a calificat la turneul final, chiar și după ce a fost învinsă de Ucraina în ultima etapă, cu 31-26 (12-13).

Ajutată de rezultatele din grupă, naționala condusă de Xavier Pascual a obținut calificarea, dar a făcut un joc slab în deplasarea din Germania, de la Gummersbach, unde a întâlnit Ucraina în ultima etapă a preliminariilor.

Tricolorii au fost conduși aproape tot meciul, cu câteva excepții pe finalul primei reprize, pe care au încheiat-o cu un avantaj de un gol.

În partea a doua, ucrainienii, mai eficienți, și cu o poartă mai inspirată, au condus și cu 6 goluri (28-22), câștigând în cele din urmă cu 31-26.

Pentru România au marcat Nicușor Negru (6 goluri), Daniel Stanciuc (6), Javier Humet (5), Ante Kuduz (4), Ionuț Nistor (1), Gabriel Cumpănici (1), Radu Ghiță (1), Alexandru Țărâță (1) și Andrei Drăgan (1)

În celălalt meci al grupei, Austria a învins Insulele Feroe și a asigurat României biletele pentru europeanul din Germania, din luna ianuarie a anului viitor, într-o grupă în care echipele clasate pe locurile 2, 3 și 4 au avut fiecare câte patru puncte, tricolorii fiind avantajați de golaveraj.

Exit mobile version