Site icon Editia de Dimineata

Momentul când o Tesla o ia razna și “rade” tot pe șosea. Doi morți și foarte multe întrebări

Două persoane au murit și alte trei au fost rănite în China, după ce o Tesla Model Y a “luat-o razna”.

Un Tesla Model Y a pierdut controlul pe străzile din Chaozhou, în provincia chineză Guangdong, intrând în coliziune cu un motociclist și un student care mergea pe bicicletă, ambii decedând în accident.

Incidentul a avut loc pe 5 noiembrie și a fost înregistrat de mai multe camere de supraveghere din zonă. Imaginile arată cum mașina, un SUV de dimensiuni medii, accelerează brusc în timp ce era parcată și conduce cu viteză maximă pe o distanță de 2,6 kilometri.

După ce a lovit a doua victimă a accidentului, vehiculul s-a izbit de un magazin. Alte trei persoane au fost de asemenea rănite, inclusiv șoferul Tesla.

Ce spune Tesla?

Producătorul Tesla a precizat într-un comunicat că frânele de pe Model Y nu au cedat. Datele recuperate de la mașină nu au arătat nicio dovadă că pedala de frână a fost apăsată înainte de accident, a precizat Tesla, potrivit Bloomberg. Compania a mai spus că imaginile au arătat că luminile de frână nu au fost aprinse în niciun moment în perioada premergătoare incidentului și că accelerația a fost apăsată cu forță. De asemenea, Tesla a precizat în declarația sa că societatea va „oferi în mod activ orice ajutor necesar” unei investigații desfășurate de poliția din Chaozhou.

Modelele Tesla includ opțiunea de a activa o funcție de pilot automat care nu necesită asistență din partea șoferului, deși rămâne neclar dacă aceasta era utilizată în momentul accidentului fatal. Potrivit unor surse citate de presa locală, șoferul autovehiculului, în vârstă de 55 de ani, a fost testat negativ la testul de alcoolemie și la testul antidrog. Aceleași surse au citat membri ai familiei șoferului, care au declarat că acesta se plângea de ceva timp de probleme cu sistemul de frânare al mașinii.

Mai multe accidente, și mai multe întrebări

În luna iulie, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA) a declarat că a deschis o investigație privind un accident mortal în California, în care un motociclist a fost ucis într-o coliziune cu o Tesla Model Y din 2021. Reuters a relatat că NHTSA a investigat 37 de accidente în care au fost implicate vehicule Tesla începând din 2016, în total fiind înregistrate 18 decese în aceste accidente, scrie ElPais.

Exit mobile version