Site icon Editia de Dimineata

Momentul  în care două avioane se ciocnesc în aer la un show aerian de la Dallas

Un Boeing B-17 Flying Fortress și un Bell P-63 Kingcobra s-au ciocnit și s-au prăbușit sâmbătă, în jurul orei 13:20, la spectacolul aviatic Wings Over Dallas, potrivit Administrației Federale a Aviației.

Numărul victimelor în urma accidentului nu fusese încă confirmat oficial, potrivit primarului din Dallas, Eric Johnson. Cu toate acestea, Allied Pilots Association, sindicatul care îi reprezintă pe piloții American Airlines, a identificat doi piloți pensionari și foști membri ai sindicatului printre cei uciși în coliziune.

Foștii membri Terry Barker și Len Root se aflau printre membrii echipajului de pe B-17 Flying Fortress în timpul spectacolului aerian Wings Over Dallas, a precizat APA într-un tweet.

Show anulat

La fața locului au fost peste 40 de unități de salvare a pompierilor după coliziune, se arată pe pagina de incidente active a agenției.

Un videoclip realizat de trecători a arătat urmările imediate ale accidentului.

Într-o conferință de presă Hank Coates, președinte și director executiv al Forțelor Aeriene Comemorative, a declarat reporterilor că B-17 „are în mod normal un echipaj de patru sau cinci persoane. Acesta era cel care se afla la bordul aeronavei”, în timp ce P-63 este un „avion de tip luptător cu un singur pilot”.

Sâmbătă seara, NTSB a declarat că lansează o echipă de intervenție pentru a investiga coliziunea.

Evenimentul, care era programat să se desfășoare până duminică, a fost anulat, potrivit site-ului organizatorului.

O aeronavă de epocă a fost distrusă

B-17 făcea parte din colecția Forțelor Aeriene Comemorative, supranumite „Texas Raiders”, și fusese adăpostit în Conroe, Texas, în apropiere de Houston. Era unul dintre cele aproximativ 45 de exemplare complete ale modelului care au supraviețuit, dintre care doar nouă erau apte de zbor.

P-63 era încă și mai rar. Se știe că au supraviețuit aproximativ 14 exemplare, dintre care patru în Statele Unite erau apte de zbor, inclusiv unul deținut de Commemorative Air Force.

Exit mobile version