Site icon Editia de Dimineata

Monica Anisie, despre redeschiderea școlilor: Elevii pot învăța exclusiv online dacă prezintă o adeverință medicală

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut declarații legate de redeschiderea școlilor.

Prezentă la Digi24, Monica Anisie susține că unii elevi pot învăța în sistem exclusiv online dacă pot face dovada, printr-o adeverință medicală. Acest lucru se poate întâmpla dacă există motive medicale care îi împiedică să participe la școală în clasă, fie că este vorba de o boală a copilului sau de o persoană din familie care se află în categorie de risc.

Părintele poate să ia această decizie, să își continue copilul educația în sistem online, să învețe de acasă și anume, pe de-o parte, dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea să fie supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus. De aceea am prevăzut să prezinte părintele, în urma unei evaluări din familie o adeverință pe care să o dea școlii pentru a putea, în felul acesta să își continue copilul învățarea de acasă.”, a declarat ministrul Educației.

Aceasta a mai anunțat că ora de curs va avea 50 de minute, iar profesorii vor mai rămâne încă 5 minute să îi supravegheze pe elevi.

Vorbim despre 50 de minute, doar că 5 minute profesorul trebuie să mai rămână în clasă să îi supravegheze pe elevi, deci durata unei ore de curs este de 50 de minute. Cum anume putem face lucrul acesta? Fiecare profesor să se adapteze, depinde și de disciplină. Noi am elaborat acele repere metodologice. Au fost făcute de profesori care au predat în sistem online în această perioadă”, a mai specificat aceasta.

O metodologie de predare online a fost adoptată 

Este un laptop al clasei sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, și doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă și de personalul unității de învățământ. Avem în unități fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta”, a mai spus Anisie.

Numărul documentelor a fost redus pentru profesori, dar nu și programa școlară.

sursa foto: adevarul.ro

Exit mobile version