Site icon Editia de Dimineata

Monumente istorice, transformate în centrale ale energiei solare

Ținând cont de prețurile din facturile la energie în creștere, dar și de preocupările legate de schimbările climatice, Consiliul orașului York a decis trecerea la energie regenerabilă.

199 de plăci fotovoltaice vor genera suficientă electricitate pentru aproximativ 25 de gospodării medii din Regatul Unit, anual. De exemplu, vor fi montate cu mare grijă panouri fotovoltaice inclusiv pe cupola unei catedrale care datează din 1361.

Orice surplus de energie pe care îl generează va fi stocat în baterii subterane și folosit pentru a alimenta serviciile și evenimentele de seară ale catedralei.

Catedrala medievală în stil gotic, veche de 1.386 de ani, se află în inima orașului York, în Marea Britanie. Orașul roman cu ziduri de cetate primește peste opt milioane de vizitatori în fiecare an.

York nu este prima catedrală din Marea Britanie pe care au fost instalate panouri solare, ci urmează exemplul Catedralei Gloucester, Catedralei Salisbury si Catedralei Chester.
Universitatea din Cambridge s-a alăturat recent acestei liste prin inițiativa instalării unor panouri solare pe acoperișul capelei de la King’s College.
Exit mobile version