Site icon Editia de Dimineata

Moș Crăciun și prietenii săi. Reprezentanții căror state au stat la hotelurile lui Donald Trump (pe când acesta era președinte)

Noi înregistrări dezvăluie cheltuieli ale unor guverne străine la hotelul lui Trump din Washington. Guvernele a șase țări străine, printre care Arabia Saudită, Qatar și Emiratele Arabe Unite, au cheltuit peste 700.000 de dolari la hotelul din Washington D.C al președintelui de atunci Donald Trump, în primii doi ani ai președinției sale, potrivit unor documente contabile publicate recent, relatează CNN.

Noile documente oferă dovezi concrete ale practicii rare de cheltuire a banilor de către guvernele străine direct cu întreprinderile deținute de un președinte în exercițiu, despre care democrații din Comisia de supraveghere din Camera Reprezentanților spun că ridică noi întrebări cu privire la posibilele eforturi de influențare a lui Trump prin intermediul companiilor sale în timp ce acesta se afla la Casa Albă.

Registrele contabile ale hotelului au fost obținute de House Oversight Committee prin intermediul Mazars, fosta firmă de contabilitate a lui Trump, și furnizate CNN.

Comitetul, care a investigat afacerile lui Trump și închirierea de către acesta a proprietății din Washington DC de la guvern, a primit înregistrările în urma unei bătălii judiciare de ani de zile care s-a încheiat printr-o înțelegere în septembrie.

Deși se știa că delegații străine s-au cazat la hotel în timpul mandatului lui Trump, documentele – care includ cheltuieli efectuate de China, Arabia Saudită, Qatar, Turcia, Malaezia și Emiratele Arabe Unite – oferă primele înregistrări contabile detaliate ale acestor sejururi.

Printre cheltuielile din înregistrări se numără peste 250.000 de dolari din partea Malaeziei, peste 280.000 de dolari din partea Qatarului, peste 90.000 de dolari din partea saudiților și peste 74.000 de dolari din partea Emiratelor Arabe Unite.

Documentele ajunse în posesia CNN arată că de cele mai multe ori apartamentele închiriate erau dintre cele mai scumpe iar oaspeții erau personalități cu grad diplomatic înalt.

Exit mobile version