Site icon Editia de Dimineata

De ce nu e bine să vă mâncați mucozitățile (VIDEO)

Într-un studiu, 91% dintre adulți au recunoscut că se scobesc în nas. Problema este că unii mai și mânâncă mucozitățile! Acestea sunt compuse în principal din apă, proteine ​​asemănătoare gelului, care îi conferă consistență și proteine ​​imune speciale, care luptă împotriva germenilor. Aceste proteine ​​imune sunt utile în special deoarece mucozitățile sunt pline de virusuri nocive, cum ar fi cel gripal.

Mucozitățile servesc drept apărare de primă linie a corpului tău împotriva germenilor invadatori. Când respiri, nu inspiri doar aer, ci și bacterii, virusuri și murdărie. Toate acestea sunt prinse într-un strat lipicios, care-ți acoperă nările. Este ca hârtia de muște pentru gripă. În timp ce respiri în continuare, aerul întărește mucusul într-un compus solid, o închisoare pentru inamicii tăi blocați. Poți scăpa de acea mingiuță fie când strănuți, fie când îți sufli nasul.

Dar, dacă decideți să mâncați mucozitățile, este logic să vă expuneți riscului de infecție. Pe măsură ce corpul digeră mucozitățile, el eliberează acești agenți patogeni dăunători în sistemul corpului.

Unii susțin că mâncatul mucozităților vă poate întări sistemul imunitar, antrenându-vă corpul să recunoască și să atace microbii invadatori. Dar nu există nicio dovadă științifică care să susțină aceste beneficii. Chiar și zgâriind interiorul nasului, poți deschide ușa pentru o bacterie urâtă care se ascunde sub unghiile tale, Staphylococcus aureus (Staph).

Un studiu din 2006 a constatat că persoanele care se scobeau în nas aveau mai multe șanse să aibă Staph decât cei care se abțineau. Este o mare problemă, deoarece Staph poate provoca abcese grave sau buzunare pline de puroi în interiorul nasului și pe față. Mai rău, dacă veți continua, ați putea să vă perforați septul.

Așa că, data viitoare când simțiți dorința de a obține „aur verde” din nas, folosiți un șervețel.

Foto: „Nose picking” by Mayastar is licensed under CC BY-SA 2.0

Exit mobile version