Site icon Editia de Dimineata

Munca de acasă. Noi oportunități pentru români

Munca de la distanță este o tendință internațională care este adoptată în tot mai multe companii, indiferent de dimensiune, și începe să prindă și în cadrul întreprinderilor din România.

Companiile pot angaja cei mai buni specialiști oriunde în lume fără restricții geografice. Fusul orar și distanța nu mai reprezintă un obstacol pentru ca o companie din Londra să aibă angajați în Hong Kong sau pentru o firmă cu sediul în SUA care dorește să aibă angajați în București. Acest lucru se întâmplă destul de des în sectorul IT & C, iar companiile străine externalizează proiectele lor personalului din România, care are libertatea de a lucra de oriunde, atâta timp cât acestea oferă muncă rapidă și la timp.

Iată 5 domenii în care poți lucra chiar de pe canapeaua ta!

1. Software Engineering, Web Design & Dezvoltare.

sursa wpwebdesign.ro

Site-urile de recrutare din România au diverse anunțuri de angajare pentru munca la distanță, majoritatea în domeniul IT. Fie că sunt dezvoltatori de software, programatori sau web designeri, angajații IT au fost primii care au condus munca de la domiciliu. Acum, munca la distanță este folosită în multe domenii diferite.

2. Serviciul Clienți și Asistență

sursa www.alliancecom.net

Companiile din România recrutează masiv pentru acest domeniu datorită forței de muncă ieftină și a nivelului înalt de cunoaștere a limbilor străine pe care aceștia trebuie să îl dețină. În ultimii ani, Serviciul Clienți s-a mutat de la birouri aglomerate la spații mai familiare pentru angajat, fie acasă, fie în cafenele.

3. Scrierea, editarea și traducerea.

sursa www.arcolafb.com

Jurnaliștii independenți lucrează de la distanță din totdeauna, însă astăzi această profesie s-a schimbat foarte mult. Internetul este plin de bloguri și site-uri web care au nevoie de conținut proaspăt în fiecare zi, iar munca de acasă a devenit cel mai simplu mod de a face acest lucru. Traducătorii sunt, de asemenea, foarte solicitați în toată lumea, iar datorită dezvoltării tehnologiei, distanța nu mai este o problemă.

4. Marketing online și PR.

sursa www.joomlaites.com

Pe măsură ce întreprinderile se dezvoltă pe internet, specialiștii în marketing online, managerii social media, specialiștii în PR digital și oamenii care construiesc comunități online sunt într-o cerere masivă. Acestea sunt, de asemenea, locuri de muncă care pot fi făcute de acasă sau de oriunde altundeva, atâta timp cât există un laptop și o conexiune constantă la internet.

De fapt, internetul de mare viteză recunoscut în întreaga lume poate fi un avantaj pentru specialiștii români care doresc să lucreze la distanță cu companii din întreaga lume.

5. Instruire și educație.

sursa digitallearning.eletsonline.com

Învățământul la distanță este un concept frecvent utilizat atunci când vorbim de studii universitare sau de pregătire profesională pentru angajați. Situațiile în care 20-30 de elevi se adună într-o clasă poate devenni istorie. În zilele noastre, cursurile sunt predate la Skype, iar profesorii au cursuri online pentru studenții din întreaga lume, conform romania-insider.com.

Exit mobile version