Site icon Editia de Dimineata

Musafiri surpriză: Șacali, observați în premieră în județul Botoșani

În mai multe zone din județul Botoșani a fost observată prezența șacalului, apariție rară pentru această specie care, de curând, a înregistrat o creștere semnificativă în sudul Republicii Moldova.

Șacalul nu este des întâlnit în această parte a țării, însă, fiind un animal oportunist, vine în zona de frontieră, iar prezența sa este datorată și faptului că schimbarea climei îi afectează modul de viață, îndreptându-se spre părți mai reci. Șacalul este un carnivor, ce se aseamănă cu lupul, fiind mai mic decât acesta, cu coada scurtă și botul ascuțit. Mamiferul se hrănește, în general, cu puii de iepuri sălbatici sau de mistreț, relatează agerpres.ro.

Directorul Direcției Silvice afirmând despre evenimentele recente că: ,,A apărut pe raza judeţului Botoşani şi nu prea are duşmani naturali şacalul. În general, vin din Republica Moldova pe zona de frontieră. Din Ucraina poate mai puţin. A fost văzut în zona Truşeşti şi pe la Darabani.”

Din păcate, schimbarea climatică afectează din ce în ce mai multe specii, obligându-le să migreze pe teritorii străine sau să se adapteze unor noi condiții, cazul șacalului fiind unul din numeroasele incidente de acest tip.

Sursă foto: mariusiancu.ro

Exit mobile version