Site icon Editia de Dimineata

Musk face sondaj de opinie printre utilizatorii Twitter: ”Să mai rămân sau nu șef?”

Iată cum domnește democrația la Twittter-ul lui Musk! Patronul a lansat un sondaj de opinie și chestionează utilizatorii rețelei pentru a-i întreba dacă ar trebui să demisioneze din funcția de șef al platformei de socializare. Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii octombrie, dar mandatul său de până acum a fost turbulent.

Proprietarul Tesla și SpaceX și-a pus în mișcare sondajul imediat după ora 23:00, ora Marii Britanii, scriind: „Ar trebui să renunț din funcția de șef al Twitter? Utilizatorii pot vota cu ”da” sau ”nu”.

„Voi respecta rezultatele acestui sondaj”, a scris el pe Twitter, în cursul nopții de duminică spre luni, scrie Focus.

După circa 20 de minute, cu voturile „da” în avans, el a adăugat: „Așa cum se spune, ai grijă ce vrei, pentru că s-ar putea să obții”.

La ora 7 dimineața, ora Marii Britanii, 13,5 milioane de utilizatori au votat, iar 56,7% au spus că domnul Musk ar trebui să demisioneze.

El a răspuns la o serie de comentarii ale utilizatorilor, spunând unuia: „Întrebarea nu este găsirea unui CEO, întrebarea este găsirea unui CEO care să poată menține Twitter în viață”. El a adăugat: „Nimeni nu își dorește postul care poate menține Twitter în viață. Nu există un succesor”.

Un alt utilizator s-a oferit voluntar pentru job și Musk a răspuns: „Trebuie să-ți placă mult durerea.— Încă mai vrei slujba?”

Duminică, el a declarat război rivalilor de pe rețelele de socializare Twitter interzicând promovarea conturilor acestora de pe platforma sa.

Aceasta înseamnă că utilizatorii ar putea avea conturile suspendate, blocate sau șterse dacă postează link-uri către profilurile lor pe alte site-uri de socializare, inclusiv Facebook și Instagram deținute de Meta, precum și Truth Social al lui Mastodon și Donald Trump.

Miliardarul a concediat mii de muncitori când a preluat conducerea, ceea ce a stârnit îngrijorarea cu privire la controlarea abuzurilor și a dezinformării de pe site.

Săptămâna trecută, site-ul și-a demis Consiliul de încredere și siguranță, un grup format din organizații caritabile și activiști care i-au sfătuit pe șefii site-ului cu privire la politicile lor de moderare.

Trei membri ai consiliului care au demisionat s-au plâns că dl Musk creează un Twitter pe „două niveluri”, în care abonații plătiți ar primi mai multe beneficii decât utilizatorii gratuiti.

Ei au avertizat că acest lucru va „înlătura credibilitatea sistemului și frumusețea Twitter, platforma în care oricine poate fi auzit”. Când a preluat conducerea, Musk a promis că va îmbunătăți Twitter, scăpând-o de conturile false și îmbunătățind libertatea de exprimare.

 

Exit mobile version