Site icon Editia de Dimineata

Muzeul Național de Istorie. Vernisajul expoziției „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naştere”, cu piese donate de Andrei Pippidi (FOTO)

Vernisajul expoziției „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naştere”, organizată de Muzeul Național de Istorie a României, va avea loc în 13 ianuarie, ora 14:30, la sediul muzeului – Calea Victoriei nr. 12. Expoziția pune în valoare un număr important de piese inedite donate de către prof. univ. dr. Andrei Pippidi, nepotul lui Nicolae Iorga, piese ce formează Colecția „Iorga-Pippidi”, devenită parte a patrimoniului muzeului și a patrimoniului național al României.

Muzeul Național de Istorie a României îl omagiază pe marele savant Nicolae Iorga (1871-1940), la 150 de ani de la naștere. Inestimabila colecție este formată din documente și obiecte de patrimoniu ce vor fi expuse pentru prima dată, precum:

 

Vor fi expuse:

 

Adunate și păstrate timp de decenii de către istoricul Andrei Pippidi, aceste documente și obiecte de patrimoniu devin acum parte a patrimoniului național prin actul de cultură și generozitate făcut prin donarea lor.

Alături de piesele Colecției „Iorga-Pippidi”, în expoziție sunt prezente obiecte aflate în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României, precum:

 

La 150 de ani de la naștere, viața, opera și activitatea lui Nicolae Iorga sunt părți structurale ale istoriei și patrimoniului național, iar expoziția de față a fost realizată pentru a prezenta personalitatea și activitatea savantului Nicolae Iorga.

Accesul la vernisaj se va face pe bază de invitație, cu confirmarea participării, în limita locurilor  disponibile și respectând normele sanitare aflate în vigoare. Expoziția va fi deschisă până în luna mai.

Exit mobile version