Site icon Editia de Dimineata

O experiență spectaculoasă, în București: 8 niveluri, sports bar, magazin și exponate, la Muzeul Fotbalului

Fotbalul românesc are în sfârșit parte de un muzeu. Acesta este situat în Centrul Vechi, din București, și se va deschide pe 1 noiembrie. El a fost inaugurat marți seară, iar primarul orașului, Nicușor Dan, crede că va contribui la valorificarea potențialului turistic al Capitalei.

Football Museum Bucharest, situat în Centrul Istoric, se întinde pe o suprafaţă de 1.500 mp şi are colecţii impresionante reprezentative pentru fotbalul autohton şi străin.

Este primul muzeu al fotbalului din România şi îşi propune să ofere publicului autohton şi turiştilor străini care aleg să viziteze Bucureştiul o experienţă de interacţiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde.

Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri şi va găzdui colecţii în premieră în România, experienţe interactive, spaţiu de evenimente, fan-shop, bistro şi cafenea.

Printre cei prezenţi la inaugurare au fost Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Anghel Iordănescu și Ionuţ Lupescu.

Muzeul oferă, pe lângă trei spații expoziționale, experiențe interactive, spațiu de evenimente, fan-shop, bistro și cafenea. Cu o investiție de 1,6 milioane de euro, proiectul a fost realizat în totalitate din fonduri private și este primul muzeu din România și Europa de Est dedicat exclusiv fotbalului.

 

„Mă bucur că am inaugurat acest muzeu în prezența oamenilor care au scris istorie în fotbalul românesc. Acest loc vorbește prin fiecare centrimetru pătrat despre performanțele noastre și cinstește rezultatele remarcabile obținute în trecut. În același timp, Muzeul Fotbalului este și un loc în care gloriile fotbalului se vor simți ca acasă. Suporterii vor fi și ei bineveniți la serile pline de fotbal și la evenimentele pe care le vom organiza. Simt că aici, la Football Museum Bucharest, fotbalul chiar și-a găsit locul.” a declarat Gică Popescu, Căpitanul Muzeului Fotbalului.
Tricouri purtate de Hagi, Popescu, Maradona sau brazilianul Ronaldo, ghete, fanioane, mingi și autografe de la jucători legendari, precum și instalații new media sau simulatoare de fotbal îi așteaptă pe suporterii români care își doresc să retrăiască momente memorabile din istoria fotbalului, dar și pe cei care, prin intermediul colecțiilor din muzeu, vor descoperi aceste povești și le vor duce mai departe.
Football Museum Bucharest se află în Centrul Vechi din București, pe strada Gabroveni, 24. Începând de marți, 1 noiembrie, muzeul va fi deschis zilnic vizitatorilor, între orele 11 și 19, excepție făcând ziua de luni, când muzeul va fi închis. Un bilet pentru adulți începe de la 49 de lei, copiii au un preț redus, iar cei sub 7 ani au intrarea gratuită.

Exit mobile version