26 iunie 2024, 13:16

Muzica pe Înţelesul Tuturor. Dansul tobelor

În tot ce este viu, vibrează pulsul primordial al universului în căutarea unei exprimări autentice. Această reverberație ancestrală reflectată în ritmul muzical a generat bogăția instrumentelor de percuție. De la impunătorii timpani la sunetul argintiu al trianglului, fiecare instrument spune o poveste, oglindind diversitatea și profunzimea experienței umane.

Într-un program dedicat în întregime acestor instrumente, tinerii melomani sunt invitați duminică, 26 mai, ora 11.00, la Ateneul Român,  pentru a experimenta bucuria, speranța și triumful într-un dans al ritmurilor ce transcend timpul și spațiul.

Bucharest Percussion Ensemble (Iulia Bitta, Vlad Polgar, Mihai Mînzar și Alexandru Stroe) și Athenaeum Percussion Ensemble (Gabriela-Luminița Petrea, Maria-Ilinca Lorentz, Bogdan Constantin și Bogdan Pop) vor prezenta lucrări de Emmanuel Séjourné, James Kent Williams, Gérard Berlioz, Gene Koshinski, Siegfried Fink, Ney Rosauro și Nebojša Jovan Živković, iar comentariul va fi asigurat de muzicologul Mihai Cojocaru. Matineul promite o călătorie ce trezește simțurile și conectează ascultătorul la esența primordială și frumusețea și complexitatea lumii înconjurătoare.

26.05
Începând cu stagiunea 2023 – 2024, Filarmonica George Enescu oferă, la fiecare concert din cadrul proiectului Muzica pe Înțelesul Tuturor, locuri gratuite copiilor din zone cu acces redus la evenimentele culturale. La concertul din 26 mai, suntem bucuroși să avem printre spectatori 60 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 din localitatea Nuci, Ilfov.
Mai multe informații despre concert pot fi găsite aici: https://tockify.com/stagiune/detail/648/1716710400000

În stagiunea 2022 – 2023 a fost inaugurat proiectul Muzica pe înțelesul tuturor, în care artiștii Filarmonicii George Enescu se prezintă publicului prin recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant. Comentarii de specialitate transmit, într-un limbaj accesibil și atrăgător, informații despre compozitori și piesele incluse în programe, iar instrumentiștii și cântăreții filarmoniști oferă interpretări de referință. Recitalurile și concertele se desfășoară fără pauză, cu o durată de aproximativ 75 de minute.

Mai multe informații despre stagiunea 2023-2024 pot fi găsite aici:
https://www.fge.org.ro/calendar
Prețurile biletelor sunt:
Categoria I:    40 lei
Categoria II:  35 lei
Categoria III: 30 lei
Biletele se pot cumpăra:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: marți – vineri 12:00 – 19:00. Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol