Site icon Editia de Dimineata

Muzica rock a zguduit Iașul

Sursă imagine: Facebook.com/rniasi

Timp de trei zile, fanii muzicii rock s-au putut bucura de unul dintre festivalurile dedicate lor. Rock’N’Iași, ediția Indoor este deja un eveniment cu tradiție în capitala Moldovei, care se dezvoltă de la un an la altul și la care oameni de toate vârstele vin pentru a trăi o explozie de energie.

Sursă imagine: Facebook.com/rniasi

Festivalul reprezintă munca a multor oameni implicați în organizare, cât și finanțare pentru a susține un eveniment de o astfel de anvergură. Bugetul a depășit 50.000 de euro, mai bine de jumătate de sumă fiind suportată de către Primăria Municipiului Iaşi, iar cealaltă jumătate, de către Casa de Cultură a Studenților.

Rock’N’Iași Indoor 2017 înseamnă 103 voluntari și echipa tehnică implicată în organizare, înseamnă 93 de artiști care vor urca pe scenă, înseamnă 100 nopți de cazare și 500 de persoane care vor intra în Gaudeamus, undeva la 180 de persoane care vor avea acces în sala Dublin. Înseamnă un al șaselea tablou pe care tineri de la Concept Alt îl vor picta cu această ocazie și va fi o pictură superbă. Înseamnă că va veni Destruction, cea mai notorie formație care a urcat vreodată pe scena Iași. Bugetul vine din partea Primăriei Municipiului Iași printr-un proiect de tineret la care a aplicat Asociația Culturală Moldavia. Înseamnă financiare din partea Casei de Cultură a studenților din Iași, înseamnă parteneriat cu Centrul Cultural German cu care de vreo patru ani colaborăm și aducem trupe notorii din Germania.

Pe plan național putem vorbi de ediții indoor, alături de Metalhead indoor care se ține în ianuarie, alături de Maximum Rock, care a fost săptămâna trecută, Rock’N’Iași este acolo și ca idee, gândiți-vă că pe adresa de e-mail a festivalului toate agențiile de booking din lume își trimit trupele. Festivalul a evoluat, chiar și anul acesta avem șapte trupe din afară, șase din Iași și cinci din România. La ediția de afară am avut mai multe trupe din afară decât din România. Creștem, ne poziționăm pe piața muzicală românească și sper să ducem acest lucru mai departe„, a declarat Adrian Căliman, organizatorul festivalului, pentru Radio Iași.

Printre cele 18 trupe care au urcat pe scenele din Iași, numărăm Magen (Israel), Diamonds are forever (Cluj), Bucovina (Iași), Enemynside (Italia), Destuction (Germania), Brethelast (București) și Sublininal Damage (Iași).

Se pare că și artiștii s-au simțit foarte bine, mărturie fiind declarațiile chitaristului trupei ieșene Bucovina și postarea de pe pagina personală de Facebook a lui Schmier Fink, solistul de la Destruction.

Pentru mine înseamnă încă un an în care putem arăta publicului că muzica rock trăiește. Pe de o parte avem din ce în ce mai mulți adolescenți care vin la concerte, ei contează foarte mult, pentru că în cele din urmă ei reprezintă publicul care va veni la concerte peste 5, 10 sau 20 de ani. La polul celălalt, ne bucurăm să vedem că sunt și oameni trecuți de prima tinerețe care nu au uitat încă de plăcerea lor pentru rock și metal. Ne bucurăm să avem public de la 10 până la 60 ani și chiar dincolo, de ce nu?„, a transmis la postul de radio Florin Țibu, formația Bucovina.

Mulțumesc Iași/Moldova/România. Ne-ați oferit un bun-venit călduros și minunat. Rock’N’Iași a fost organizat cu pasiune și dragă inimă, așa cum trebuie făcute festivalurile mici! O vizită drăguță și educațională în al doilea cel mai mare oraș din România. Noroc!„, a transmis solistul trupei Destruction.

[Sursă imagine cover: Facebook.com/rniasi]

Exit mobile version