Site icon Editia de Dimineata

N-o spunem noi, ci un șef din domeniu: ”Va fi nevoie de cel puțin 35 de ani pentru ca toate mașinile să fie electrice”

Foto: Robert Michael/dpa

Va mai fi nevoie de cel puțin 35 de ani pentru ca toate mașinile să fie electrice, este de părere directorul general al grupului german de inginerie Bosch, Stefan Hartung, citat de agenția germană de presă DPA. Bosch este un furnizor cheie pentru sectorul auto.

Dacă întreaga producţie mondială anuală de 90 de milioane de vehicule rutiere ar fi convertită imediat, ar fi nevoie de 16 ani pentru a electrifica întreaga flotă mondială de 1,4 miliarde de vehicule, a subliniat Stefan Hartung într-un interviu publicat duminică pe portalul The Pioneer.

În realitate, însă, motoarele cu ardere internă vor continua să fie iasă pe piață, urmând ca aceastea să fie înlocuite ulterior.

35 de ani pentru a electrifica automobilele

„Va fi nevoie de un interval dublu de timp, cel puțin 30 până la 35 de ani, pentru a electrifica toate automobilele din întreaga lume”, a spus Hartung.

El a adăugat că anumite categorii de vehicule vor rămâne cu tehnologia motarelor de combustie.

„Nu poți forța clienții din afara Europei să o utilizeze”, a spus Hartung.

El a dat exemplul vehiculelor agricole. O combină agricolă trebuie să opereze până la 12 ore pe zi, şi consumă 250 până la 300 de kilowaţi pe oră.

„Având în vedere bateriile care ar fi necesare pentru o astfel de performanţă, cel mai probabil vehiculul ar intra în pământ”, a spus Hartung.

Hartung a remarcat că electrificarea este o piață în creștere, dar că producătorii de automobile spun acum că conversia va dura mai mult decât se anticipa anterior. Cu toate acestea, Hartung nu crede că Uniunea Europeană s-a grăbit să stabilească o țintă pentru renunțarea la motoarele cu combustie.

„Cu privire la obiectivele climatice, a fost important în primul rând să fie stabilită o țintă”.

Sursa foto: Robert Michael/dpa

 

Exit mobile version