Site icon Editia de Dimineata

Nanoroboți fabricați în Mexic vor explora Luna

Cinci roboți minusculi proiectați și fabricați în Mexic vor zbura spre Lună la sfârșitul acestui an, ca parte a unei misiuni științifice inedite. Roboții cu două roți se vor plimba pe suprafața Lunii, în timp ce vor face măsurători sofisticate.

Așa-numiții nanoroboți dezvoltați de cercetătorii de la Universitatea Națională Autonomă din Mexic (UNAM) vor lucra împreună ca un roi de albine, după ce vor termina călătoria de 386.000 km de pe Terra spre Lună, la bordul unei rachete de la Astrobotic Technology. Misiunea este gata să se lanseze pe o rachetă United Launch Alliance Vulcan și ar fi prima navă spațială americană care va ateriza pe Lună în aproape 50 de ani.

Roboții fabricați din oțel inoxidabil, aliaje de titan și aluminiu spațial, sunt echipați pentru a aduna minerale lunare, care ar putea fi utile în viitoarele misiuni de minerit spațiale.

În timpul misiunii lor de o lună, nanoroboții vor efectua pentru prima dată măsurarea temperaturii plasmatice lunare, a dimensiunii electromagnetice și a particulelor de regolit.

Foto: UNAM / Mehr

Exit mobile version